perjantai 25. maaliskuuta 2016

MAALIS MAATA NÄYTTÄÄ

Voi, mahoton tätä ajan kulua. Hetki on vierähtänyt, kun viimeksi oon tänne ehtinyt kirjoitteleen. Laitanpa vähän päivitystä, mitä täällä on tapahtunut. Ei kylläkään mitään maata mullistavaa oo ehtinyt tapahtua. Liikuttu on aikalailla entiseen tapaan.

Uutena treeninä ohjelmassa on mulla ollut umpihankijuoksu. Tuo olikin mulle ihan uusi tuttavuus. Oon siitä kyllä kuullut, mutta itse en ole sitä aiemmin kokeillut. Nyt tuli sellainen tunne hallipuolikkaan jälkeen, että jalkoihin tarttis hiukan lisää potkua, joten arvelinpa kokeilla tuotakin. Tehokkaaltahan tuo tuntui. Aliksi otin kolme noin 150-200m vetoa hölkkäpalautuksin.Varsinkin ensimmäisen kerran jälkeen tuntui niin pakaroissa kuin reisissäkin melkoista rasitusta. Nyt oon ehtinyt kolmesti käydä ja varmaan huomenna vielä näillä lumilla ehtis käymään. Yksi kerta meni kyllä kestohankijuoksuksi, kun oli niin kova pakkanen.

Kauhajoella meni yksi pitkä viikonloppu jäsenkorjauksen opiskelussa. Ja nyt pitäis vielä jaksaa rutistaa siitä lopputyö valmiiksi sekä yksi viikonloppu-opiskelu sekä sitten olis tentit ja näyttö. Eli onpa tuossa vielä arpeettia. Harjoitushoitajakin tarttis  tässä kevään aikana tehdä vielä melkoisesti.
Mutta itse Kauhajoella oli kyllä taasen kivaa ja oppia tuli runsaasti lisää. Kauhajoen kansanopisto paikkana on minun mieleen, upea rakennus, hyvät mahdollisuudet lenkkeillä ja kaiken kruunaa maukas ruoka.
Kuva pääsisäänkäynnin puolelta.

Ja onhan sitä sitten ehditty hiihdelläkin niin Nivalassa, Ylivieskassa kuin Kärsämäelläkin. Ollaan koitettu hiihtää vähän pidempiä lenkkejä ja tutustua retkilatuihin. Aurinkolatua en ole tänä talvena montaa kertaa kiertänyt. Aluksi oli lumitilanne siellä niin huono ja nyt alkaa sitten olla jo vettä monin paikoin. Hilkan kanssa käytiin Kärsämäellä yksi sunnuntai hiihteleen pidempi lenkki. Se oli kyllä kiva reissu. Oli ajettua latua ja sitten oli hiihtäen tehtyä latua. Ihan tuli lapsuus mieleen siellä metsän katveessa latua seuraillessa. Käytiin Onkilammella seurakunnan mökissä mehut juomassa ja muutoinkin tuttavuutta tekemässä siihen pihapiiriin.

Hilkka Onkilammen tuvalla.

Nyt sitten tällä pääsiäisviikolla oonkin tehnyt sellaista, mitä en vielä tähän elämään ollut tehnytkään. Nimittäin käynyt kestohankia hiihtäen parina päivänä töissä. Melko tarkkaan 15 km tuli hiihtomatkaa kotinurkilta työpaikan pihalle. GPS:n mukaan jäi 30 m vajaaksi ;) Siis pääsin kestohankia pitkin työpaikan pihalle asti, saman tolpan juureen, mihin laitan autoni lämmitykseen. Kaksi kertaa joutui ottamaan sukset jaloista maantietä ylittäessä, mutta muuten sai hiihdellä vapaasti menemään. Lähes koko matkan pääsi peltoja tai joen/järven jäätä pitkin.
Ensimmäisenä aamuna näin matkalla kolme metsäkaurista ja toisena aamuna olikin sitten pupujussit kevätkarkeloissa. Oli kyllä tosi ihana hiihdellä auringon noustessa selän takaa ja lintujen aloittaessa laulannan. Onneksi me ollaan päästy työpaikalla liukuvaan työaikaan, niin ei ollut siinäkään mielessä tuli persuksissa hiihtämistä. Eka aamuna meni 1,5 tuntia ja toisena aamuna oli sitten satanut hieman lunta, niin silloin meni sitten reilu 5 min kauemmin. Paluu matkalla menikin sitten reilusti kauemmin, kun piti ihailla ja tutkia kaiken maailman jutut. Pikkaisen alkoi jo sänki- ja aurapellot olemaan sulana niin, että niissä piti vähän katella mistä hiihtelee.

Nyt sitten alkoi loma. Ensin tää pääsiäisen aika ja sitten seuraava viikko talvilomaa. Rukalle lähdetään vielä muutamaksi päiväksi hiihteleen ja sitten varmaan saakin laittaa sukset kesäteloille. Mutta lähdenpäs nyt voiteleen pertsan suksia iskukuntoon ja käyn katsoon, oisko millaiset hiihtokelit Haapajärven Sauvissa.

2 kommenttia:

  1. Tähänkös sitä ilmoittaudutaan harjoitushoitoihin? ;) Täällä yksi vänkkyrä vapaaehtoinen toivoo oikomishoitoa. Mahti juttu tuo sun töihin hiihtely... oon itse niin pettynyt kun odotin tältä talvelta oikein hirmu hiihtelyä, vaan torsoksi jäi, kehveli.

    VastaaPoista
  2. Tonnisata oli mullaki hiihto tavoite tälle talvelle, mut eipä tuo tonnikaan näytä täyttyvän. Kun kotiudun täältä Rukalta, niin sovitellaanpa sulle sitä oikomishoitoa 😄

    VastaaPoista