torstai 21. tammikuuta 2016

PAKKASTA PIISAA

Pehkana vieköön, kun tuo mittari vaan meinaa tuossa -30 tietämissä pyöriä. Nytkin oli auton mittarissa -31,5 astetta, kun illan suussa ajelin kotiin. Ei kyllä oo ulos tarennut meikä liikkumaan sitten lauantain jälkeen. Ja enhän minä sinne Sydänmaan reitillekkään selvinnyt lähtemään. Kaikki kamppeet puin päälle ja varustelin itseäni siinä aamu yhdeksän jälkeen. Kipaisin autolle, istahdin kylmälle penkille ja katsahdin auton pakkasmittariin - Voi ei, -17 astetta. En edes autoa startannut vaan saman tien otin virta-avaimen taskuun ja ryntäsin takaisin sisälle. Tulin siltä istumalta siihen tulokseen, että en edes yritä tuohon pakkaseen. Matalilla lenkkareilla ja lunta tuonkin verran, niin taitaa multa nilkat paleltua, kun ei ne säärystimet pysy paikoillaan kuitenkaan. Liekö mamistelua vai mitä, mutta lähtemättä jäi.
Myöhemmin ennen iltasaunaa kävin sitten Vähämäessä hiihtämässä, kun sain viestiä että siellä on latu ajettuna. Hiihtämään kotoa lähtiessä auton mittari näytti -14 ja niin se vaan pakkanen kiristyi Kesolle mentäessä. Kun pääsin siihen ladun varteen, niin sitten oli jo -17,5. Mutta nyt kun olin jo kotoa sinne asti mennyt niin, eipä siinä viitsinyt ihan hiihtämättäkään takaisin lähteä. Ja kyllä paleli pari ensimmäistä kierrosta sormia. Tuntui, että peukalot tipahtaa pois. Mutta sitäkin lämpimämpi oli jaloilla. Sillä sain synttärilahjaksi monon päälle todella lämpimät suojukset. Kiitokset vain lahjan tuojille, ne tuli tarpeeseen. Pikku hiljaa paikat lämpeni ja sainkin hiihdettyä rauhallista hiihtoa 15 km tuossa pakkassäässä. Olihan mukava sen päälle mennä lämpimään saunaan.

Nyt oonkin sitten parina päivänä käynyt juoksumatolla juoksemassa ja koittanut myös tuota kotisalia hyödyntää. Tänään juuri matolla juostessa ajattelin, että miten onnekas minä olenkaan, kun työnantaja tarjoaa henkilökunnalleen mahdollisuuden käyttää työpaikan kuntosalia. Meidän sali on välillä melko ahkerassakin käytössä. Monilla työpaikoillahan on järjestetty kuntosalin käyttö, mutta toisaalta on lukemattomia paikkoja, joissa mitään kuntoilumahdollisuuksia ei työantajan puolelta tarjota. Varsinkin tällaisilla pakkasjaksoilla juoksumaton käyttömahdollisuus nousee minulla arvoon arvaamattomaan. Vilukissana varmaan vain takan kupeessa lämmittelisin ja odottelisin keväisiä juoksusäitä ilman tätä systeemiä.
Tänään oli vuorossa 8 km vähän vauhdikkaampaa juoksua. Ja vielä pitäis tehdä tuo haastejuttu. Eli huomasin eilen Lidlin kautta Sportyfeel.fi sivut, joissa oli spagaatti haaste 30 pv. Piti vaan eilen tehdä 6:n päivän haasteet putkeen, kun olin sen verran myöhässä. Tänään olis sitten 7. pv. Saapa nähdä, miten sitä taipuu 30. pv. Siis tämä oli spagaatti haaste ei spagetti. Spagettihan kyllä taipuis, mutta miten lie minä. Otan kuvan, jos onnistun :) Voin sanoa, että kaukana se on kyllä tällä hetkellä, meinaan tuo lattia. Jop, nyt haastetta tekemään ja sitten nukkumaan.

2 kommenttia:

  1. Mulle sopis paremmin Spagetti haaste...jauhelihakastikkeella:) Nyt on kissanpäivät(?) kun lämpenee. Hyvinhän tuota oot saanut liikuttua. Kauanko meni vauhikkaammalla 8km lenkillä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt tosiaankin ulos liikkumaan. On se ihan eri juoksennella ulkona, kuin tuolla juoksumatolla. Minä laitoin tavoitteeksi juosta 8 km 37 minuuttiin ja pääsin kuin pääsinkin siihen pinnistellen. Mutta kovasti piti loppua kohti vauhtia kiristää, kun "alkukiihdytys" oli liian pitkä ja rauhallinen ;)

      Poista