tiistai 26. tammikuuta 2016

LUISTELLEN JA NAUTISKELLEN

Ai, ai, miten oli loistava hiihtokeli tänään. Ikinä ei pitäisi katsoa mittaria ja ulkoilmaa sillä silmällä, että onpa siellä huono sää. Nimittäin tänäänkin, kun töistä lähdin, niin tihuutti vähän vettä ja lämpöasteita oli noin +1.  Auton lasit oli osittain sulat ja räntä valui pitkin ikkunaa. Mutta, kun olin aamulla hiihtovermeet mukaan ottanut, niin ajelin Hiitolaan vähän negatiivisin miettein. Arvelin, että tuskin on latua ajettu ja eihän se suksikaan taida vesisateessa luistaa, mutta jos nyt edes 5 km kävis ulkoileen. Mutta, kuinkas ollakaan siellähän oli mitä mainioin hiihtokeli ja runsaasti muitakin hiihtämässä.
Niin oli mukavaa hiihdellä, että en meinannut millään malttaa lopettaa. Kun tuli huomaamatta 20 km täyteen,niin ajattelin, että käyn vielä osan lenkkistä hiihtämässä, mutta tulihan siinä sitten vielä kaksi kierrosta kierrettyä. Tuttuja puhutellessa matka taittui kuin itsestään. Kun oli 25 km täynnä, piti minun ohjata itseni väkisin pois ladulta. Ei makeaa mahan täydeltä. Nimittäin järki käteen ja pitäähän sitä vähän jättää nälkää seuraavaa kertaa vartenkin. Helposti näissä hommissa menee ylikin sillä lailla, että innostuu liikaa ja sitten se on pois seuraavista harjoituksista. Täytyy osata lopettaa silloin, kun se on vielä mukavaa ja nautittavaa. Tuota oon yrittänyt pitää mielessä, niin silloin harjoituksissa säilyy mielekkyys.

Tuo minun negatiinen sävy, tuossa latujen ajamattomuudessa johtui siitä, kun olen nyt näillä lumilla yrittänyt seurata tuota Nivalan liikuntakeskuksen latu-GPS. Tuonne päivitetään, milloin ladut on ajettu. Pyssymäki on ajettu 24.3 :) ja Hiitola 8.4 :) Että eipä siitte oo  ihan ajantasalla nuotkaan. Toisin on Haapajärvellä. Siellä Latupojat päivittävät latujen tilanteet päivittäin. Tuosta oonkin antanut heille positiivista palautetta. Pitänee katsoa, löytyiskö Liikuntakeskuksen sivuilta palaute- osiota, niin vois vähän kysellä Nivalan latupäivitysten peräänkin.
Mutta kaikesta huolimatta, vaikka latuja ei päivitysten mukaan ollut ajettukaan tänä vuonna, niin Hiitolassa sen joku oli käynyt tekasemassa. Ja ihan hiihdettävässä kunnossa se olikin.

2 kommenttia:

  1. Ei luulisi olevan hirveän vaikeita laittaa noita latupäivityksiä ajan tasalle niin säästyisi sekin aika mitä ajelee latujen perässä itse hiihtämiseen.T.Rauni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä juuri. Varsinkin kun tuollainen systeemi on kerta laitettu tuonne Uikon sivuille palvelemaan kuntoilijoita. Ottakaa nyt ihmeessä se KÄYTTÖÖN :)

      Poista