sunnuntai 4. lokakuuta 2015

KAUNISTOLLA JUOKSUKAUTTA PÄÄTTÄMÄSSÄ

No, nyt se on purkissa sitten tämän kauden juoksut. Eilen juoksin syksyn viimeisen maratonin Haapajärven Kaunistolla. Koko viikon siinä emmein, että juoksisko seiskan, puolikkaan vaiko kokonaisen.  Keskiviikko-iltana sitten väheni vaihtoehdot jo kahteen eli puolikas tai kokonainen. Lauantai-aamu oli niin aurinkoinen ja tuulikin oli myrskylukemista tyyntynyt, niin sitten ei auttanut muu kuin lähteä kokonaista juoksemaan. Asteita taisi olla nippanappa +10.

Niinpä sitä lähdettiin matkaan vaikkakin hieman hitaasti, kun kukaan ei oikein tiennyt, että oliko se vaimea pyssyn paukaus lähtökäsky. Ilmeisesti ei kuulutus kantanut maratoonareiden lähtöpaikalle saakka, eikä kukaan toimitsija siinä ollut laskemassa minuutteja. Mutta matkaan kuitenkin lähdettiin pienen empimisen jälkeen. Kierroksia oli kierrettävänä kuusi.
Tällä kertaa olin päättänyt aloittaa varovaisesti, ettei ainakaan lihaskrampit liiallisen alkuvauhdin myötä tulisi. Eip kyllä tarvinnut itseään yhtään pidätellä, sillä niin oli raskaan tuntoiset jalat. Matkalla muistinkin, että enpä oo jalkoja hierottanut ku sitten viimeksi. Varmaan olisi ollut askel kevyempi, jos oisin hoidattaa itseäni paremmin. 5.10 molemmin puolin km-vauhdit ekalla vitosella ja taisipa mennä vielä lähemmäs kymppiäkin noilla vauhdeilla. Sitten pikkuhiljaa aloin kiristeleen vauhtia. Puolikas vähän reiluun 1.47:ään. Tämän jälkeen yritin saada km vauhdit pysymään alle 5 min. Mutta niinpä se vauhti vaan hiipui loppua kohti ja viimeinen 7 km- kierros olikin sitten jo melkoista taapertamista. Kannustusjoukot ilmoitti, että mahdollisuudet 3.35 alitukseen pienellä hiipumisellakin. Mutta hiipumista tuli kuitenkin niin paljon, että siihen en päässyt. Millään en saanut viimeisillä kilsoilla enää nostettua vauhtia 5 minuuttiin. Vaikka kuinka tuijotti kelloa ja yritti parastaan, niin aina se vaan näytti useita sekunteja liikaa :( 
Loppuajaksi tuli 3.35.43 ja sillä tuli N50-sarjan voitto. Tänään ei ollut naisten muissakaan sarjoissa kovia juoksijoita, joten tuo aika oli myös naispuolisten paras. Hyvä maku jäi tästä juoksusta ja se oli kyllä tarkoituskin. Nimittäin venetsialaismaratonilta jäi niin huonot kokemukset, että siihen piti saada hieman paikkausta. Ja nyt ei tarvinnut kramppien kanssa tapella. Ainoastaan viimeisellä kierroksella hieman tuntui oikeassa takareidessä alkavaa sellaista, mutta sekään ei onneksi iskenyt päälle.
Kiitokset kaikille kannustajille ja hyvälle huoltoporukalle.

Illalla sitten piti hieman juhlistaa hyvin mennyttä juoksukautta ja vähän kilistellä laseja. Luulin myös keksineeni siinä samalla pokaaleille käyttöä, mutta eipä se sitten toiminutkaan. Huonosti kupu ruuvattu jalkaan kiinni----vuotavat mokomat.

Noo, nyt sitten tulevalla viikolla täytyy hieman summata tuota kautta ja katsoa, miten ne tavoitteet on toteutunut. Uusia tavoitteita asettelemaan ja lepokautta (vai mikä ylimenokausi se lienee) viettelemään sekä voimia talvelle keräilemään.

2 kommenttia:

  1. Hienosti vedit. Vankka kokemus näkyy tekemisessä. Paljon on tullu kisoja sinulle. Mielenkiinnolla odotan yhteenvetoa ja etenkin tulevaa suunnitelmaa. Hyviä palautumisia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kisoja on ollut melkoisen paljon, mutta joka kisasta silti nauttien (paitsi Venetsialaismaratonin krampit). Nyt tosiaankin palauttelua kaikessa rauhassa. Katselin tuossa jo sinun aamulenkkilistaa, mutta ovat niin himputin aikasten. Tai pitää katsoa, kun meillä alkaa se uusi työaika marraskuun alusta, niin jos sitä sitten joku aamu ois niinkin aikaiseen liikkeellä :)

      Poista