sunnuntai 27. syyskuuta 2015

KALAJOELLA TREENAAMASSA

Todella mukava viikonloppu takana hyvässä seurassa. Nimittäin sain jokin aika takaperin kutsun sellaiseen ryhmään kuin JASKAN URHEILEVAT JÄLKELÄISET. Itse en suoranaisesti kuulu noihin jälkeläisiin, mutta mieheni kautta tähän ryhmään pääsin, koska tuo kyseinen Jaska oli mieheni edesmennyt isä. Ja mitä olen kuullut hänestä, niin hän on ollut todella urheiluhenkinen ja innostanut niin omia kuin kylän lapsiakin urheiluun sekä ollut aktiivisesti mukana järjestämässä urheilutoimintaa. Joten ilmankos lapsista on sitten tullut kovinkin urheilullisia ja lastenlapsista jne.
Ja nyt viikonloppuna olimme yhdeksän hengen porukalla Kalajoella perjantai-illasta tähän sunnuntaihin saakka. Yövyimme kahden sisaruksen omistamassa loma-osakkeessa keskeisellä paikalla, jossa kaikki harrasteet oli lähellä.

Perjantai-ilta aloiteltiin tunnin yhteislenkillä, jonka päälle venyttelyt ja saunominen.

Tällaisella porukalla sitä oltiin ja kameran takana on vielä Alma.

Perjantai-illan lenkki.

Venyy ja paukkuu ;)


Lauantaina aamupäivästä suunnistettiin Siiponjoki varteen ulkoilureitille, jonka mitta on noin 20 km Tapion tuvalta lähdettäessä. Osa porukasta lähti tätä kulkemaan sieltä kävely/juoksu mallilla evästykset mukana. Sitten meitä oli kolme, jotka lähdimme majapaikasta asti. Jaana ja Suvi lähtivät siitä tarkoituksena juosta/kävellä ja minulla oli sitten aikomuksena juosta tuo koko matka. Joten suunniteltiin lähtöajat niin, etttä oltaisiin aikalailla yhtä aikaa siellä Pleunan laavulla, jossa oli tarkoitus paistella makkarat ja juoda kahvit. Niinpä minä lähdin hännän huippuna matkaan. Ja melko hyvin tuo ajoitus onnistui, sillä sain pääporukan kiinni noin 1,5 km ennen nuotiopaikkaa ja toisen porukan saavutin vajaa kilometri ennen määränpäätä. Nuotio piti sytytellä ja siinähän hieman tuli kostealla paidalla jo kylmäkin, joten eipä juoksuporukka voinut jäädä makkaran kypsymistä odotteleen vaan keskityimme juomapuoleen ja taisipa siinä Jaana ja Suvi vetasta kylmät makkarat ääntä kohti.
Ollilla oli tullut koko kesän vihotellut polvi tulomatkalla kipeäksi, joten tehtiin suunnitelma, että juoksen kämpille ja tuun sitten autolla jostakin sopivasta paikasta häntä hakemaan, niin ei tarvitse sitä ihan piloille kävellä. Joten lähdinpä siitä sitten juoksentelemaan paluumatkalle. Mahtava oli keli ja hyvät maastot juosta, hieman liukkaita pitkospuita oli matkan varrella, mutta enimmäkseen reitti oli hyvä alustaista polkua. Kämpille päästyä matkaa kertyi mulle kaikkinensa pikkaisen yli 25 km. Laitoin saunan lämpiämään ja kävin poimimassa Ollin auton kyytille. Kun toiset sitten saaapuivat oli meillä heille jo sauna ja ruoka lämpimänä.


Näin ihana juostava polku ja juuri pääjoukko saavutettu.

Lauantaipäivän toiset treenit olivat sitten Merisärkillä Souvareiden ja Taikakuun tahdeissa.

Porukka valmiina päivän toisiin treeneihin.

Sunnuntaina tehtiin vielä lenkki neljän naisen voimin Hiihtomajan maastoihin pururataa pitkin. Siitä tuli sellainen reilu 10 km mittainen. Käytiin katsomassa samalla, kun siellä juostiin Kalajoki- hölkkä. Loppu porukka piti lepopäivän ja he tulivat autolla sinne hölkkää seuraamaan ja tyytyivät vain leppoisaan käveleskelyyn ja juoksijoide kannustamiseen.

Paikoillenne - valmiit - hep!


Peukut onnistuneelle lenkille ja koko viikonlopulle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti