sunnuntai 11. lokakuuta 2015

PIENTÄ YHTEENVETOA

Pikkuisen tuossa summasin yhteen kulunutta kautta ja katsoin, että miten sitä on tavoitteisiin päästy. Jalkalenkkiä näyttäis tulleen kuluvana kautena edellisvuoden tapaan. 1.1- 4.10.2015 olin saanut juoksu- ja kävelykilometrejä 1545, kun vastaavasti sama ajanjakso edellisvuonna oli 1591 km. Niin voipa sanoa, että sama määrä on tullut jalkalenkkiä molemmille vuosille. Mutta hiihtokilometrit nousivat huimasti edellisvuosiin verrattuna tänä talvena. Nyt sain, kun oikein loppuun asti puristin, niin kasaan sen tuhat km, jonka olin asettanut talven tavoitteeksi. Hiihdot viime vuonna jäivät muutamaan kymmenen kilometriin ja edellisinä talvinakin sain vain vaivaiset 300 km.
Pyöräily jäi sitten suunnitellusta 2000 km:stä puoleen. Eli tuhat kilometriä juuri ja juuri olen saanut kasaan ja tuskinpa sitä enää tälle syksylle lisää tulee.

No sitten onkin aikatavoitteiden tarkastelun aika. 10 km tulosta piti yrittää saada sinne 44 minuutin pintaan. Siinä en onnistunut kisoissa. 45.05 Tervan kympillä, mutta parhaalla testikympilläni juoksin ajaksi 44.03. Joten tuohon olen kohtuu tyytyväinen. Mutta jäihän parannettavaa...
Mutta vastaavasti kesän puolikkaat menivät sitten paremmin, kuin olin osannut odottaa. Heti alkukaudesta Pidisjärven ympärijuoksussa en jäänyt kuin 12 sekuntia silloisesta enkastani, joka oli vuodelta 2009 ja 1.37.01. Ja tuo ennätyshän sitten kesän aikana parani aina muutamilla sekunneilla. Ollen sitten lopulta Kuusaan puolikkaalla kesäni paras eli 1.36.30. Tasaisia puolikkaan juoksuja juoksin koko kauden 1.36.30 ja 1.38.13 väliin. Joten tuo puolikkaan kuntoni näytti positiivisia piirteitä.
Koko maratonin puolella ei suurtakaan kehitystä ollut havaittavissa. Tietenkin, jos vertaa viime vuoden aikoihin, niin toki ne olivat parempia tällä kaudella. Mutta toisaalta viime vuosi oli se minun "läpijuoksu"- vuosi niiden kuukausimaratonien keräilyn merkeissä, että silloin ei niin aikaa yritettykään juosta. Mutta sanoisinpa, että maraton ajoissa edellisvuosiin verraten olen pysynyt aikalailla samoissa. Joten tuohonko pitänee kohdistaa seuraavan kauden treenit...
Niin ja se Cooperin parannus tuli myös tälle kesälle. Harmikseni en tälle kesälle päässyt kuin yhteen Cooperin testiin osallistumaan. Vielä on tavoitetta sinne 3000m, mutta kuitenkin pääsin jo yli 2800m. Elikkäs 2870 m jäi tämän kesän saavutukseksi. Saas nähdä tuleeko ikä vastaan ennen tuota 3000m :(

Tällaisista tuloksista pitäis sitten alkaa kokoamaan uutta harjoitusohjelmaa. Mutta nyt rauhassa vielä vötkistellään ja kerätään intoa tulevalle harjoituskaudelle.
Aamupäivän lenkki seuranani oli Eveliina ja meillähän juoksu kulki 10 km kevyesti syysaamun raikkaudesta nauttien sekä tulevaa viikonloppulomaa suunnitellessa. Tarkoitus olisi perjantaina lähteä Vuokattiin ensilumen ladulle kokeilemaan luistaako siellä suksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti