tiistai 25. elokuuta 2015

ODOTTELUA

Nyt on vähä niinku hankalat ajat, kun lauantaina olisi Venetsialaismaraton Kokkolassa ja mulla ois siellä tarkotus juosta täys matka. Ja kuinkas ollakkaan mun vasen nilkka kipeytyi jostain syystä eilen. Ulkokehräsen  takaa kivistää ja aluksi säikähdin, että onko akillesjänne tulehtunut. Mutta tätä vaivaa tutkiessa näyttäis, että ei ole kyse akilleksesta. Tää vaan tuli niin ku salama kirkkaalta taivaalta. Aamulla sängystä pompatessa huomasin, että kylläpäs jalkaan sattuu ja kävely on hankalaa.

Nyt oon sitä töissä kaikki tauot kylmällä hoitanut ja kotona sama peli jatkuu. Mobilat ja kylmägeeli kehissä myös. Tänään oli jalkahieronta sopivasti varattuna töiden jälkeen, joten hieroja pehmitteli pohjelihakset löysiksi ja muutoinkin nilkkaa ympäröivät lihakset eivät ainakaan nyt kiristä.

Ihmettelen, että mistä moisen vaivan sain ja eipä siihen liene muuta selitystä kuin että oisko viime viikkoinen pyöräily kipeyttänyt nilkan. Nimittäin kuljin viime viikon joka päivä pyörällä töissä ja paluumatkalla usein tuli matkaa vähän pidemmästikin. Sunnuntaina tuli sitten käytyä pyörällä Ylivieskassakin eli kilometrejä tuolloin tuli 87. Juoksulenkkejä en ole tehnyt viikolla kuin kaksi ja nämätkin molemmat jäävät siihen 5-7 km:iin. En nyt muuta selitystä keksi, ku että oisko tuo pyöräily äkikseltään rasittanut tuon nilkan. Ei auta muu kuin toivoa, että vaiva katoaa yhtä yllätten kuin tulikin. Sillä ois niin kiva päästä lauantaina juoksemaan. Pitää kuitenkin asennoitua niin, että kyllä pipi paranee lauantaihin mennessä ja juoksu odottaa juoksijaansa. Ja jos ei parane, niin löytyyhän Suomesta muitakin juoksuja vielä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti