tiistai 10. helmikuuta 2015

KISAILUA

Kipinän Hiihto Cupin 2. osakilpailu  takana. Tänään olikin sitten pikkusen haastavampi keli. Hiihtotyyli perinteinen ja mittari näytti +4 asteen lämpötilaa.
Suksien voiteluhan ei tosiaankaan ole mulla oikeen hallinnassa, mutta yritystähän kyllä löytyy. Ja eihän se onnistunut nytkään nappiin. Purkkivoidetta siinä suunnittelin, mutta laitoin sitten pohjaan tervalta haiskahtavaa liisteriä. Hyvin se sinne levitty ja olihan siinä liisterissä vähän muutkin ku suksen pohjat.
Pikkusen siinä tuli kiireen poikastakin lähtiessä, niin että olin sitten hiihtopaikalla noin 7 min ennen lähtöä. Ehdin suksia sen verran kokeilla, että sain sinne pohjaan kaikenmoista roskaa ladulta ja tuli samalla todettua, että pieleen meni voitelu (kuinkas muuten).
Arvonnassa sain viimeisen lähtijän paikan, joka olikin nyt mulle aivan soppeli paikka. Sillä sellaista taaperrusta oli hiihtäminen, että toisten ladun tukkonahan olisin ollut, jos olisin aiemmin lähtenyt. Nyt vain muutamat mieshiihtäjät joutui kärsimään mun töpeksinnästä. Tökki niin perusteellisesti ja kun ei uskaltanut mäkiä laskea latu-urassa, niin ladun sivussa ne vasta tökkikin. Kävin siinä heti alkumatkasta metsähallituksen puolellakin ja sitten en enää uskaltanut lykkiä senkään vertaa. Eka kierros oli kyllä melko pelokasta hiihtämistä. Tokalla kierroksella osas jo vähän suksen asentoa kallistella kantilleen pahimmissa paikoissa ja kolmannella kierroksella jo tiesi tarkkaan missä ladun kohdassa varmasti tökkää ja varautua siihen. Mutta pitohan oli loistava. Jyrkimmän mäen sain juosta sukset jalassa suorilla ylös. Sen jälkeen luisto olikin ihan eri juttu.
Maali se tuli tänäänkin vastaan ja sijoitus sen kun huononi viime viikkoisesta. Eveliina jälleen loistavalla hiihdolla ykkönen, Rauni kakkonen ja minä sitten kolmas.
Raunin kanssa hiihdon jälkeen keskusteltiin pitopohja-suksista. Ehkä sellaiset ois aika kätevät, niitä oon joskus miettinyt ja lehdistä arvosteluja lukenut. Niitäkin näytti olevan erilaisia ja eri keleille. Oli ainakin nanoa, zeroa ja skiniä. Siinäpä sitä sitten onkin, mutta varmaan ois kätevät just tällaisilla ongelma keleillä.
Mukavat oli hiihtelyt kaikista vaikeuksista huolimatta. Liisteri ei oo mun juttu totesin ja putsasin sukset kotiin päästyä puti puhtaaksi. Olikin siellä pohjassa melkoinen määrä havuja, naavaa, oksia ym. "oravaa pienempää".
Ensi viikon hiihopäivä on myös tiistai, että sinne pitää yrittää taasen päästä. Sillä tämä on mukavaa vaihtelua tavalliseen lenkkiin verrattuna. Koittakaas tulla muutkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti