sunnuntai 1. helmikuuta 2015

HIIHTELYKSI ON MENNYT

Niin on jäänyt tällä viikolla juoksut vähiin. Pari aamulenkkiä tehty, eikä muuta. Mut on sit kyllä tullut jonkin verran hiihdettyä. Loppuviikko oli mulla lomaa, joten ajelin torstaina Rovaniemelle tyttäreni Miran luokse.  Sukset seurasi tietenkin mukana, niin sain siellä sitten hiihdettyä kahtena päivänä.

Menomatkalla pysähdyin Haukiputaalla ihan asiasta tehden. Sillä olin jo aiemmin ajatellut, että seuraavan kerran kun menen siitä ohitse käyn kyllä tutustumassa aikuisurheilijaan nimeltä Maija Kumpula. Tästä naisesta oli juttu Juoksija-lehdessä viime vuonna, kun hän oli menestynyt useammalla matkalla MM-kisoissa muistaakseni naiset 65-vuotiaissa. Hän omistaa Haukiputaalla vaatekaupan nimeltä Maijan Putik. Tuossa lehtijutussa hän kertoi itsestään muun muassa, kuinka hän oli aloittanut juoksemisen vasta vanhemmalla iällä ja juossut maratoneja sekä siitä lyhempiä matkoja. Olipas positiivinen ja energinen nainen. Ihan tuli itsellekin lisää virtaa, kun kuunteli hänen juttujaan ja tavoitteita. Oikein oli mukava häneen tutustuta. Siinä putiikissa mulla sitten vierähtikin aikaa reilu tunti ja juttua olisi piisannut vaikka kuinka. Maija olisi vielä keittänyt kahvitkin, mutta sitten mulla alkoi jo mieltä painaa pitkä matka, joten jätettiin kahvittelu toiseen kertaan. Ja tietenkin sieltä talvialesta tarttui mukaan jokin vaatekin, kuinkas muuten kun naisesta on kysymys ;)

Viikonloppu menikin ihan kuin siivillä Rovaniemen todella lumisissa maisemissa. Lunta piisasi, niin menomatkalla, perillä kuin paluumatkallakin. Tarkoitus oli hieman enemmänkin hiihdellä, mutta lumisade hieman sotki suunnitelmia. Jäipähän enemmän aikaa olla Miran kanssa ja tutustua Rovaniemeen. Ihmiset tuntuu siellä olevan jotenkin paljon avoimempia ja puheliaampia kuin täällä Pohjanmaalla. Jo ekalta hiihtolenkiltä palatessa ehdin tehdä tuttavuutta kolmen erillisen ihmisen kanssa kerrostalon pihapiirissä/rappukäytävässä. Ja kaupungilla ihmiset alkoi puheleen ihan eri malliin kuin täällä päin.

Tänään sitten ajelin kotiin lumisateessa ja melko pöpperöisessä kelissä. Tein pikku koukkauksen ja pysähdyksen Sanginsuussa Peräkyläntiellä Tarjan ja Olli-Pekan luona. Pikku tauon ja tankkauksen jälkeen jaksoikin sitten ajella kotiin. Ja huomen aamulla sitten aamulenkille ja töihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti