torstai 1. tammikuuta 2015

UUSI VUOSI ALKOI

Niin se saatiin tuo vanha vuosi pois alta ja päästiin uudelle vuodelle.
Pitkästä aikaa oli uudenvuoden aattoiltana oikeinkin sopiva "rakettien ampumis sää". Eipä juuri tuullut eikä pakkanenkaan nipistellyt nenänpäätä. Saatiin omat ja tuttavien monen vuoden takaiset paukut paukuteltua ja muutama raketti singottua taivaalle. Mukava oli pihamaalla katsella puolen yön aikaan joka puolella näkyviä erivärisiä valoilmiöitä. Vaimeaa pauketta kuului ympäriinsä.

Tänään puolen päivän aikaan menin sitten Hiitolaan hiihteleen. Lämpöasteita näytti auton mittari mennessä melkein +2, mutta latu oli kuitenkin ihan hiihdettävässä mallissa. Jonkin verran oli roskaa ladulla ja paikka paikoin se oli kovinkin jäinen. Pikkuisen oli kokoajan pelko persuksissa, että millon sitä mennään mukkelismakkelis. Semmoisia läheltä piti tilanteita oli pari, kun luistelupotku lähti jollekkin väärälle uralle. Mutta selvisin kaatumatta 15 km, jonka jälkeen vaihdoin autolla nastalenkkarit alle ja kävin semmoisen 4 km juoksenteleen hiihdon päälle. Tarkoituksena tuolla yhdistelmälenkillä oli, että jäis juoksuaskel mielen päälle eikä se epätoivoinen haaristelu suksilla. Ihan oli ilma kuin maaliskuussa, niin leuto ja makoisa, vain tinttien viserrys puuttui.

Uuden vuoden lupauksia/tavoitteita tuli tehtyä mm. seuraavia.
Ensinnäkin hiihtokilometrejä pyrin hiihtämään tuhat km täyteen. Kesälle sitten pyöräilyä 2000 km. Juoksu- ja kävelykilometri tavoitteet on vielä laskematta, mutta melko lailla edellisen vuoden malliin, joskin hieman laatua parannellen.
Sitten yritän pitää parempaa huolta itsestäni tuon ravinnon ja unen suhteen. Illasta aiemmin nukkumaan, kun olen niin yökukkuja ja sitten ne aamut on sitä kännykän torkkukytkimen napukointia. Ruokapuoli säännölliseksi, karkkien ja ym. makeiden rajoittamista, joka tarkoittaa kohtuu käyttöä. Sen verran on alkanut jenkkakahvat pullisteleen, että oma karkin osto loppui nyt. (Tarjottuja saa tietenkin ottaa)
Ja sitten yritän olla kiltempi läheisilleni ja ystävilleni sekä olla vähemmän itsekäs.
Ja tietenkin treenata tunnollisesti, kunhan saan tuon ohjelmani tehtyä toteutuskelpoiseksi. Vaatii vielä muokkausta. Siihen kun yritän sovitella niin monenlaista ja silti siitä pitäis saada sellainen, että sitä olisi mahdollista toteuttaa. Turhahan on sellaista suunnitella, jonka näkee mahdottomaksi jo suunnitteluvaiheessa. Siis pitäis osata tehdä siitä sopivan vaativa, mutta sitten ei liian kuluttavakaan eikä liikaa aikaa vievä.

Liikunnallista alkanutta vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti