sunnuntai 28. joulukuuta 2014

TESTIKYMPPI PIKKU PAKKASESSA

Tänään juoksenneltiin testikymppiä naisporukalla. Ilmeisesti tuo pakkanen oli karkoittanut väkeä tai sitten vielä sulateltiin joulukinkkuja ja -suklaita kotisohvilla. Neljä reipasta naista meitä kuitenkin oli. Pakkasta oli lähdön hetkellä 14 astetta ja juoksun aikana se kiri 3,5 astetta, joten sitä oli sitten jo "maaliin" päästessä reilusti yli 17 astetta. Eipä tuo silti pahalta tuntunut, kun ei tuullut ollenkaan. Huomasi sen kuitenkin juoksun aikana, että pakkanen kiristyi.

Tosi köpöttelyä oli juoksu, niin oli paikat kankeana äkkinäisestä hiihto innostuksesta. ( eilenkin piti käydä saunalenkki Hiitolassa hiihtään) Tiellä oli jonkin verran lumipöheröä, joten juokseminen oli ajoittain siksikin takkuista. Loppuajaksi sain 50.18. Ensi kertaa kympin juoksivat Mervi H. ja Eveliina, jotka ovat edellisillä kerroilla juosseet vitosen. Molemmilla juoksu onnistui tosi hyvin. Mervi pääsi hieman alle tunnin ja Evellä meni hiukkasen yli tunti. Leila juoksi sitten Mervin kanssa saman ajan.

Kylläpä oli juoksun päälle mukava mennä tuosta pakkasesta lämpimään saunaan. Siellä sitten sulattelin itseni ja saunoin oikein pitkän kaavan mukaan. Jähyttelin myöskin jalkojani lisää. Sillä minä olen ottanut jo viime talvena ohjelmaan sellaisen hoidon, että vauhdikkaimpien tai pitkien lenkkien päätteeksi upotan jalkani ämpäriin, jossa on kylmää vettä. Niin kylmää kuin meidän hanasta tulee. Jalat puolipohkeeseen asti uppoaa ämpäriin ja siinä ne saavat sitten rauhoittua 10-15 min samalla kun muu kroppa nauttii saunan löylyistä. Ja tuossa ajassa se vesi saunan lämmössä lämpeneekin jo melkoisesti. Ei nääs tunnu niin pahalta, kun tekee tuon hoidon saunan löylyissä. Suosittelen. Itse kun olen niin herkkä saamaan noita jalkavaivoja tuonne akileksen tienoille ja planttaarifaskiitti-oiretta myös, niin tuo menettely on kyllä säästänyt minut viime aikoina noilta vaivoilta aikalailla. Pitäis vaan hankkia vielä hieman korkeampi ämpäri, jotta pohkeetkin sais kunnolla upotettua sinne ja saisivat kylmähoitoa nekin. Kyllä vaan kylmähoito on yksi tehokkaimpia hoitoja rauhoittelemaan tulehduksia. Ja liekö tuo auttanut myös siihen, että mun jalat ei enää oo niin kylmät. Eikös sitä sanota, että avantouintikin parantaa verenkiertoa, joten lieneekö tuossa sitten se sama vaikutus.

Joululomat on nyt sitten pidetty, joten huomenna taasen reippain mielin työmaalle. Ja jos ilmat sallivat niin sitten iltasella hiihtämään :)


Lämmintä alkavaa viikkoa kotisaunan lauteilta ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti