lauantai 27. joulukuuta 2014

TAPANINPÄIVÄ

Harjoitusohjelman laadinta menossa näin Tapaninpäivän kunniaksi. Sepäs onkin aikaa vievää touhua, kun pitää yrittää keskittyä olennaiseen eli siihen, mitä pitäis kehittää ja miten. Mullahan on selkeästi se "vika", että nuot lyhyemmät matkat pitäis saada kulkemaan paremmin. Ja sehän tuottais luultavammin tulosta sitten maratonillakin. Kun vertaa mun maratonin aikoja esim, puolikkaaseen ja kymppiin, niin niissä pitäis olla huomattavasti suuremmat vauhdit. Eli mulla taitaa olla meno melko tasaista junnaamista. Joten tulevalle kaudelle tuota kympin aikaa pitäis saada parannettua. Tavoitteeksi asettelin 44 minuuttia. Nyt lokakuussa Kauniston 7 km meni aikaan 31.51 eli km-vauhti oli 4.33. Tuo uusi tavoitehan tietäisi km-vauhdiksi 4.24 ja matkaa tuohon seiskaan verraten vielä 3 km enemmän. Nooo-yritetään.
Ja sittenhän on myöa se cooperin tulos parannus vielä edessä. Kun 2800 m jäi viime kesältä kymmentä metriä vaille, niin sitäkin pitäis koittaa hilata lähemmäksi 3000 metriä. Siihen kyllä tarvitaan jo Onni jänikseksi :)
Tulevan kauden tavoitteeksi olen nyt sitten asettanut maratonin Forssan Suvi-illassa viikkoa enne juhannusta ja sinne pitäis ilmo laittaa sisään nyt joulukuun loppuun, niin pääsis hieman halvemmallakin ja sitten se ois pakko ottaa tähtäimeen. Puolikkaat ainakin Pidisjärven ympärijuoksussa tuossa vapun tietämissä ja Terva-maratonilla toukokuun loppupuolella. Toinen maraton loppukesästä tai syksymmällä. Ilmeisesti Venetsialaismaraton Kokkolassa elokuun lopussa. Ja itse kesään mahtuukin sitten paljon lyhyempiä kisoja fiilisten mukaan. Ainakin Kuusaa ja Kokkola city run kiinnostaa ja tietenkin aiemmin keväällä Junganjärven kymppi sekä mahdollisesti jo Toholammin talvimaratonilla joku lyhempi matka. Tarkennellaan noita sitten lähempänä.

Tänään kävin Hiitolassa hiihteleen pertsaa 14 km. Keli oli liukas, mutta myös hieman taaksepäinkin tahtoivat sukset luistaa kun tuo mun voitelutaito on mitä on. Siihen on varmaan yksi syy tuo laiskuuskin. Kun hiihtämään lähtee, niin sinne pitää päästä heti kun siltä alkaa tuntua, ei siinä paljon suksia jouda puunaileen. Viime kevään voiteet oli pohjassa, siis pidot (luistopuoli oli kulunut vissiin jo kokonaan pois kun niin vaaleat oli suksen pohjat). Siihen sitten edellisten pitovoide kerrosten päälle yksi lisää ja senhän tietää ettei ne sitten oikein pelittäneet. Täytyy ottaa joku päivä erikois käsittelyyn nuot sukset ja huoltaa ne ajan kanssa.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa jotenkin vieläkin aika erikoiselta, että minunkin vauhdeilla voisi olla sinulle jäniksenä. :) Oisko eka 2900m ~@4:08 välitavoite ennen 3000m? vai lähdetkö suoraan hakemaan 3km/12min? Onko ajatuksia haluaisitko 12min asti jäniksen vai 10min:n tai 11min asti? Tosin minusta ei varmasti oo apuja ennen heinäkuuta. Toukokuun 6d MM-kisoista toipuminen kestänee ainakin heinäkuulle. Olisihan se hienoa olla avuksi. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heinäkuu kuulostaa hyvältä. Kyllä mulla on kovasti tekemistä tuossa 2900m, mutta jos jäniksen avulla edes lähelle sitä :)

      Poista