torstai 25. joulukuuta 2014

AIKAAN HYASINTTIEN

Ai, tätä ihanaa talvea ja Joulun rauhaa. Maa on niin kaunis, juuri niin kuin laulun sanoissa sanotaankin. Vaikka eletään tätä vuoden pimeintä aikaa, niin nyt tuntuu paljon valoisammalta, kun saatiin tuo ihana lumipeite maahan.

Joulujuoksu käytiin juoksemassa viime sunnuntaina. Lähdettiin Uikon pihalta matkaan ja kierreltiin keskustan alueella sekä läheisillä asutusalueilla sen verran juoksennellen, että matkaa kertyi noin 11 km. Lopuksi mentiin K-supermarkettiin ihanaiselle joulupuurolle. Puuro maistui lenkin jälkeen oikein makoisalle ja vieläpä Tatu Sandvik, paikallinen lapsitähti, lauloi siellä joululauluja ihmisten iloksi.


"Tonttuparaati" valmiina lähtöön.

Joulunalus menikin pienessä hössötyksessä suuremmin lenkkeilemättä. Mut nyt on sitten mukavasti vapaata töistäkin, niin ehtiipä valoisaan aikaan ulkoilemaan. Pakkanen hieman hellitti noista aaton lukemista, niin tänään kävin sitten Hiitolassa testaamassa suksen luistoa. Hyvin luisti, mutta enemmän olisi siellä lunta saanut olla. 2,5 km lenkki oli ajettu, mutta siellä se metsäosuus oli vielä hiukkasen "muralla", muuten oli hyvinkin hiihdettävässä kunnossa.
Kokeilin, miten tuo loukattu polvi, joko se tänä talvena kestäis luisteluhiihtoa. Oli tosi makeet fiilikset, se kesti. Yhtään ei polveen pistänyt sekään vaikka en niin täydellisesti onnistunutkaan painoa aina laittamaan liukuvalle sukselle. Kotimatkalla kyllä jomotti polvea melkoisesti, mutta se meni onneksi ohi, eikä liikkuminen tee kipeää. Eli nyt voipi sitten aina vapaasti valita, millä tyylillä lähtee hiihteleen. Kaksi vuotta meni tuon polven hiihtokuntoon saamiseksi.

Joulupukki muisti minua enimmäkseen liikuntapainotteisilla tuotteilla, joten täytynee liikkua ensi vuonnakin :) Hiihtokäsineet, tekninenpaita, päivyri(harjoituksia varten), tarvikevyö lenkeille, pilatesrulla(lenkin jälkeiseen hoitoon ja treeniin, spiruliinaa(aminohapot ym. kohilleen) ja sitten lenkin ja saunan jälkeen on mukava kietoutua tuohon vaaleanpunaiseen "pehmounelmaan".Nyt pitää alkaa laatimaan tulevan vuoden tavoitteet ja harjoittelu. Uuden vuoden lupausten aikakin alkaa olla kohta käsillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti