keskiviikko 29. lokakuuta 2014

KEVYESTI

Edelleen kevyttä treeniä ollut. Maanantaina tyttären koirien ulkoilutus reissu, jossa muutama kilometri reipasta kävelyä sekä sitten illalla ylävartaloon kohdistuva kuntosalitreeni. Tänään 8 km sauvakävelylenkki, jonka olin suunnitellut taasen tekeväni tuolla Karvoskylän pururadan maastossa, mutta toisinhan siinä kävi.
Lähdin illalla vartin yli kuusi liikkeelle ja silloinhan oli jo ihan pimeää. Onneksi otin otsalampun matkaan sillä, kun pääsin kuntopolulle, niin eihän siellä ollut valoja. No, lähdin siitä sitten kulkemaan himmeän lampunvalon johdattamana kohti koulua ja jokaista rasahdusta kuunnellen.
Lintu pyrähti lentoon jostain metsän katveesta ja sitä säikähdin niin, että sydän meinas pysähtyä. Ja eikös kohta edessä kiilunut pari silmää, jotka eivät liikkuneet ollenkaan. Kissa siinä polun vieressä kaikessa rauhassa kyyhötti välittämättä tästä sauvakävelijästä mitään. On se kumma miten sitä pelkää heti kun tulee pimeä vaikka ei kait sitä tuolla ulkona oo sen kummempaa liikkeellä ku päiväsaikaankaan. Minua pelotti niin, että puolijuoksua yritin sitä polkua mennä kohti tolppa, jossa tiesin valokatkaisijan olevan. Tunne oli vatsanpohjassa just sama kuin lapsuus-/nuoruusvuosina, kun niin monesti iltamyöhällä polki pyörällä kotiin pilkko pimeässä synkkää mehtätaivalta ja vain pyöränlamppu näytti pikkuisen valoa, jos se sattui toimiman.. Oli siinä kyllä reidet maitohapoilla ja maha henkeä täynnä ennen kuin pääsi niin lähelle kotia, että alkoi pihavalo näkyä.
No, nyt kuitenkin pääsin sähkötolpalle asti, mutta eipä vaan valot syttyny vaikka katkaisijasta yritin. Vissiin ei vielä ole virtoja sinne avattu tai jotain, onhan se muina syksyinä toiminut. Enpä sitten enempää uskaltanut kuntopolkua kiertää vaan oikaisin siitä koululle ja  päätin jatkaa matkaa maanteitse. Helpotti heti pelkäämistäkin, kun  alkoi näkyä taloista valoja ja jopa mutama autokin kulki siinä. Piimätien lenkille en rohjennut vaan kävin jonkun matkaa Makkaratietä Maliskylällä päin ja sitten vielä Perkkiöntien päässä kääntymässä. Lämmin tuli kävellessä, joten oli sitten vielä intoa kotona tehdä samantien punttitreeni jaloille. "Loppuverkaksi" hyppynarulla kevyttä hyppelyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti