torstai 23. tammikuuta 2014

TURPEETA VAIHTEEKSI

Tänä aamuna heräsin naama turvoksissa ja alahuuli niin kuin siihen olisi pistetty muutama annos liikaa botoksia. Aamukahvit valuivat pitkin leukaa. kun en osannut niin paksuilla huulilla hörppiä. Tunsin myötätuntoa halvauspotilaita kohtaan siinä, kun talouspaperi suupielessä kahviani yritin ryystää. Siis kotiin jouduin jäämään täksi päiväksi, kun eipä sillä naamalla ihmisten ilmoille kehdannut lähteä.
Niin on tullut sitten koko päivä vietettyä neljän seinän sisällä. Toki ulkona nyt on ollut taasen niin pakkastakin, etteipä sinne ole mieli tehnyt. Ikkunasta katsottuna näytti kivalta, kun aurinko paisteli kirkkaana. Päivällä koitin taasen selvitellä tuota allergisen reaktion aiheuttajaa. Sitä oon yrittänyt jo useita vuosia saada selville. Allergiatestit kun eivät ole tuottaneet tulosta, niin se on sitten jäänyt oman seurannan piikkiin. Sen verran olen jo saanut selville, että kyllä se on jokin lisäaine ja ilmeisesti vieläpä väriaine. Ja eiliset syönnit oli sen verran vähäisiä tai ei vähäisiä, mutta ainevalikoima oli vähäinen. (Johtuen meidän herkuttomasta tammikuusta), joten nyt sitten tulin siihen tulokseen, että eilinen currylla maustettu ruoka sen sai aikaiseksi. Yleensä mulla on epäiltyjen listalla ollut karkit, jotka kyllä mulle kelpaavat laidasta laitaan.
Ja löytyihän se samainen aine siitä currystakin, mitä olen epäillyt. Eli siinä oli kurkumaa. Ja tästähän uutetaan kurkumiinia, josta valmistuu väriaine E100. Tätä käytetään keltaista ja oranssia väriä tuomaan ja sitä on paljon mm. hedelmäkarkeissa. Sitten jostakin jo aiemmin luin, että ne joilla on tulehduskipulääkkeille allergiaa, voivat myös reagoida tälle E100:lle. Ja minähän turpoan niin maan perusteellisesti esim. Buranasta, Disperiinistä ym. "Harmikseni" löysin listan tuotteista, joissa ainakin on käytetty E100. Ja siinä oli kyllä monta sellaista tuotetta, joita olen käyttänyt. Karkkeja Kaatissäkistä lähtien, kakkuja ja keksejä, Kariniemen currymaustetut kanafileet ja paljon muuta. Eli nyt karsiutuu meikäläisen karkkivalikoima radikaalisti. Onneksi Polly-karkit eivät olleet siinä listassa.
No, sain minä sitte tälle päivälle tehtyä sellaisen kevyen kuntosali treenin kuitenkin. Sillä nyt ei voi juurikaan kehuskennella, mutta kuitenkin pientä liikettä tuli. Jospa huomenna olisi kaikin puolin parempi päivä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti