maanantai 27. tammikuuta 2014

NAISENERGIAA

Kylläpä se tuo aika on hyvää kulumaan. Taas mennään jo maanantaita. Perjantai oli Kipinän jumppa ilta ja sitä ennen kävin Pirjon kanssa siihen alle muutaman kilsan juoksenteleen alkuverkaksi. Jumpassa olikin tosi kivasti porukkaa ja liikettä saatiin Leilan johdolla tällä kertaa.
Lauantaina meillä kokoontui sitten Naisenergiaa juoksun merkeissä. Oltiin saatu kokoon 15 naisen porukka ja aluksi käytiin tuo vajaan 5 km "Piimätien lenkki" hölkytteleen. Sitten tultiin meille kahvittelemaan ja keskustelemaan tulevasta. Tarkoitus ois porukalla kokoontua kerran kuussa ja tehdä aina jonkinlainen juoksu- tai joku muu harjoitus. Motivoidaan ja innostetaan toisia liikkumaan, koska se on monille porukalla kivempaa ja helpompaa. Suunnitellaan myös yhteisiä juoksutapahtumiin osallistumisia. Ja tähän joukkoon ehtii vielä hyvin mukaan, jos kiinnostaa. Ei vaadi mihinkään urheiluseuraan kuulumista, vain ja ainoastaan pitää olla kiinnostunut juoksusta.
Lauantai -illan ratoksi kävimme pitkästä aikaa tanssahtelemassa Kärsämäen Katajalla. Mutta siellä isossa salissa oli niin kylmä, että sinne meinas aivan paleltua. Karaoke puolella juuri ja juuri tarkeni, kun oli villatakkiin sonnustautunut. Kotiin ku pääsi, niin joutui vielä kuumat teet keitteleen, että oikein kunnolla lämpeni ja sai unen päästä kiinni.

Sitten sunnuntai aamuna oltiinkin jo reippaina valmiina kympin testijuoksuun. Pakkasta ei ollut kuin -5 astetta, mutta tuuli oli melko navakka, mikä lisäsi pakkasen purevuutta melkoisesti. Tämän tunsi paluumatkalla, kun viiden kilometrin jälkeen käännyttiin takaisin ja alkoi tuulla vastaan. Kipinän testikympit juostaan aina Karvoskylällä. Koulun tuntumasta lähdetään Makkaratietä Pahkaperän suuntaan ja siinä voi juosta joko 5 km tai sitten 10 km. Oma aikani parani viime kuisesta vajaan 20 sekuntia, ollen lopulta 48.52. Sittenpä iltapäivällä sainkin ystäväni tekemänä jalkahieronnan. Tämä osaltaan valmistaa minua taasen tulevaan maraton koitokseen. Eli tulevana lauantaina pitäisi juosta tämän vuoden toinen maraton. Kipinän järjestämä Helmimaraton on saanut sen verran osallistujia, että se järjesteään.
Tämän viikon voiskin ottaa sitten melko rauhallisesti ja keräillä lauantaille voimia. Tänään piti kuitenkin käydä Karvoskylän naistenjumppassa tekemässä kunnon vatsatreenit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti