sunnuntai 12. tammikuuta 2014

SUNNUNTAIN PITKÄ

Niin sitä saatiin pakkaset tällekkin talvelle. Ja kylläpäs se lauantaina tuntuikin kylmältä, kun oli 16 astetta pakasta ja melko navakka tuuli. Lauantaiksi suunnittelema juoksulenkki pakkassäässä kääntyikin juoksumatolle. Eihän tämä vilukissa mihinkään ulos tarennut ja kun sopivasti olin tyttären luona käymässä, niin siinä paluumatkalla kävin sitten saunahiet juoksumatolla hankkimassa.

Mutta tänään oli sitten pitkän lenkin vuoro. Ja sehän tunnetusti juostaan säästä riippumatta. Toki kilometrimäärät vaihtelevat säitten mukaan. Pakkasmittari näytti 12,5 astetta ja tuulta oli jonkin verran.
Kärsämäelle oli sovittu tämän päiväinen lenkki Hilkan ja Arton luokse. Lenkkiporukka pieneni kolmeen naisjuoksijaan vaikka vielä perjantaina meitä oli aikomuksissa lähteä ainakin kahdeksan juoksijaa. Erinäiset esteet kutistivat porukan pieneksi. Hilkka oli suunnitellut meille mukavan reitin, mikä kierteli rauhallisilla teillä. Tuuli paikoin otti kovastikkin kasvoihin, mutta muutoin minä ainakin tarkenin hyvin, mitä nyt käsiä paleli, mutta niitähän palelee aina. Olenkin sanonut, että sellaisia kinttaita tai lapasia ei ole vielä keksittykkään, missä minun sormet tarkenisivat. Luulin kerran sellaiset jo löytäneeni yhdeltä pohjoisen reissulta. Lapasessa oli lämmin fleesevuori, tuulenpitävä kangas välissä ja päällyskerros neulottu oikein paksusta pörröisestä langasta, mutta eihän niilläkään tarennut vaikka laittoi vielä toiset lapaset sisäänkin.
Matkaa tälle lenkille kertyi rapiat 22 km. Lenkin päätteeksi saikin kaivaa autosta lämmintä mehua ja voi kun se maistui hyvälle. Olipas sitten mukava tulla kotiin ja mennä saunan lämpöön rentoutumaan ja lämmittelemään. Saunan jälkeen upposikin jo taasen pari kupillista kuumaa teetä ja muutama ruisleipä viipale sekä raejuustoa sekä tonnikalaa melkoinen määrä. Noilla eväillä varman jaksaa siihen asti kunnes lähdetään mieheni kanssa käymään "ulkona" syömässä ja siitä sitten velipojalle kylään.


Lenkin jälkeen kisukin saa osansa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti