perjantai 3. elokuuta 2018

SM-MARATON LÄHESTYY

Todellakin se lähestyy tuo Aikuisurheiluliiton Sm-maraton. Nimittäin huomenna sitä pitäisi olla juoksmassa jo aamulla klo 10. Tällä kertaa se juostaan niinkin lähellä kuin Kempeleessä. Hieman tuo säätila arveluttaa, kun nytkin on koko päivän ukkostanut säännöllisin väliajoin. Parasta aikaa vettä tulee kuin saavista kaatamalla ja jytisee. Sääennusteet lupaili aamuksi sinne sadetta ja pilvistä päiväksi sekä kovanlaista tuulta, 5-6m/s. No, sen näkee sitte huomenna.
Aamusta pitää olla jo liikkeellä, kun tästä menee melkein se parisen tuntia ajella Kempeleeseen ja aamurutiinitkin pitäis ennen sitä hoidella. Osallistumisen varmistus on viimeistään tuntia ennen lähtöä tehtävä.

Sen verran olen tuolla Z-maratonin sivuilla käynyt, että olen osallistujaluettelon sieltä poiminut. Naiset 55 sm-sarjassa on vain neljä osllistujaa, joten yksi tippuu mitalisijojen ulkopuolelle. Odotettavissa kovaa seuraa, sillä ainakin yksi osallistuja on ollut kerrattain sm-pronssilla minun ollessa vasta kuudes. Ja yksi juoksijatar oli minun kanssa tänä kesänä Kipinä maratonin puolikkaalla sijoittuen minun jälkeeni toiseksi. Mielenkiintoista....

Tästä juoksusta tulee muistojuoksuni rakkaalle isolle veljelleni Keijolle, joka juoksi 24.9.2005 Ylivieskassa M50-sarjan SM kultaa ajalla 2:51:44. Hän oli tuolloin 54-vuotias.
Yritin netistä etsiä noita tuloksia, mutta en niitä mistään löytänyt. Tilastopajan sivuillakaan ei tuolta vuodelta ollut Kärkimaratonin tuloksia, jossa yhteydessä tuo sm kisa silloin juostiin. Tilastopajasta löytyi kuitenkin urheilijahaulla tuo tulos. Uskoisin kuitenkin lehtileikkeen tuloksineen löytyvän veljeni leikekansioista, kunhan niitä ehdin selailemaan. Eli veljeni oli tuolloin viimeistä vuotta 50-vuotiaiden sarjassa. Itse kisaan nyt ensimmäistä vuotta 55-vuotiaissa. Joten  senkin vuoksi teen tästä juoksusta muistojuoksun hänelle, koska sm-juoksuista kyse ja ikämmekin melkein täsmää. Uskonpa veljeni tuolta pilven reunalta juoksua seuraavan.
Kirjoittelen sitten, miten juoksusta selvisin.

 
   

2 kommenttia: