lauantai 7. tammikuuta 2017

SUKLAATA

Huh, kohta pursuaa suklaa jo korvistakin. Vyötäröltä se on pursunnut jo joulun jälkeen ja nyt synttäreiden jälkeen tosiaan tuntuu olevan koko keho melko täynnä tuota ihanaa sokerimössöä.
Nooh, syödään nyt vielä tämä viikonloppu, että saadaan pöydille ja kaappeihin kertyneet suklaat hävitettyä. Töissä sitä kyllä vielä on muutama rasia tuhoamatta, mutta ne saa nyt minun puolestani olla rauhassa. Tai tietenkin, jos ihan hätätapaus tulee, niin silloin voin ihan vähän ottaa. Tai ei, nyt EI sitten lipsuta päätöksestä. Eli ensi maanantaista alkaa mun herkuttelulakko, joka sisältää ylenpalttisen makeiden syömisen lopettamisen. Perjantaipullat saa säilyä ohjelmassa, mutta karkkilakko astuu voimaan.

Vuoden alusta aloitin uudelleen sen spagaattihaasteen, joka jäi viime talvena kesken. Sehän oli jo hyvinkin yli puolen välin ja muutoinkin hyvällä mallilla, mutta sitten tuli se minun "hiihtotapaturma". Tuo takalisto kärsi silloin kaateessa sen verran vaurioita, että spagaatti harjoittelu tyssäsi siihen. Nyt on uudelleen sen aika. Täytyy kyllä sanoa, että jotain tuonne häntäluun seutuun kuitenkin vaivaksi jäi. Esim. perinteisiä vatsalihaksia istumaan nousuin ei kyllä edelleenkään kärsi kunnolla tehdä.
Nuorimman tyttären kanssa sitä spagaattia alettiin muutama päivä sitten harjoittelemaan https://www.sportyfeel.fi/spagaatti sivujen ohjeistuksen mukaan. Kaukanahan se vielä on, mutta jos kuukauden päästä katsotaan uudestaan. Kyllä tää ikä tekee sen, että notkeutta pitäs vaalia ja lihaskuntoa ylläpitää. Nimittäin huomaa tuon oman kankeutensa nuorempien ja varsinkin lasten seurassa.


Tästä kuvakulmasta näyttäis, että ei se niin kauna ole.


On se melko kaukana sittenkin, kun kuvakulma on oikea.


Tuli tuossa loppu vuodesta heitettyä ilmoille myös jotain sellaista, että jos "kostoksi itselle" juoksis
maratonin kerran kuussa. Katselinkin noita tulevia maratontapahtumia jo sillä silmällä. Mutta huonosti näyttää maratoneja olevan näillä seuduin. Tykköötä ensin ajattelin, mutta samalle viikonlopulle sattui mun jäsenkorjaus viikonloppu ja eikä tammikuussa sitten muuta näyttäis olevankaan kuin ihan etelässä jotakin. Samoin maaliskuun hallimaraton sattuu Lahden MM-kisojen kanssa samoihin aikoihin. Eli täytyi keksiä jotain muuta.
Yhdellä iltalenkillä, kun olin selvinnyt minua jahtaavasta koirasta, hoksasin että voinhan juosta kerran kuussa ns. oman maratonin. Tuossa on valmiiksi virallisesti mitattu matka tuo Kipinä-maratonin reitti, mikisipä en hyödyntäisi sitä. Ja kun en ole mikään maraton keräilijä, niin ei kisojen tarvitse olla mitään virallisia vaan voin ihan oman kunnon vuoksi juosta ja sen takia että saisin sitä tarpeeksi pitkää lenkkiä tehtyä. Kesäkuukausina saattaa sattua joku kuukausi, että juoksen sitten jossakin maraton tapahtumassa kyseisen kuukauden maratonin.

Nyt tammikuulle olen varannut juoksupäiväksi sunnuntain 22 pv ja kello aika on 10. Tarkoitus on se, että tämä minun lenkki toimisi samalla Kipinän yhteislenkkinä. Eli lähtöpaikka on Haapalan koulu ja yksi kierros on n. 10,5 km. Jokainen lenkille mukaan lähtenyt voi kiertää haluamansa määrän kierroksia, juosta vaikka puolikkaan verran tai enemmän tai vähemmän. Vauhdin voi säädellä itse tai juosta minun matkassa. Jokainen voi kellottaa itselleen ajan ja jos mahdollista yritän saada Tapionkin sinne pyörimään kellon kanssa. Oma vauhtini tulee olemaan todella rauhallinen. Jokainen huolehtii omat huoltonsa itse, juomat ym. Vilukissana mulla kuitenkin on pakkasraja n.-15 astetta. Toki jonkin moinen yhteislenkki kuitenkin juostaan vaikka pakkasta olisi enemmänkin, mutta silloin en lähde tuota maratonmatkaa juoksemaan.
Seuraavat juoksuajankohdat olen suunnitellut olevan 19.2 ja 19.3. Siitä seuraavat juoksupäivät tarkentuvat lähempänä.
Alla on kopio tuosta juoksureitistä, mitä tulen juoksemaan. Ja toivon tosiaankin seuraa tuolle lenkilleni.


2 kommenttia:

  1. Harmittavasti just sama pv kuin jo aikaisemmin julkaisemani I-SR2014 talvi extreme etulenkki kisa, jossa myös kävely ja kuntosarjat. Tarkoitus siinä hakea polulle vähän pidempää Vk-otatusta. Helmikuun pv sopii, jos ei tule siihen töitä. Pistetäänpä muistiin. On nimittäin tuolloin just määrä viikko.

    VastaaPoista
  2. Harmi, ku tammikuussa ei ollu muullakaan muuta sopivaa pv. Huomasin kyllä, että sattu samalle päivälle. Toivotaan tosiaan, että helmikuussa ois sullakin mahdollisuus tulla mukaan. Sun lenkkilistaa oon seuraillu myös, että milloin sattuis mulle sopiva aika, tarpeeksi hidas vauhti ja ei polkulenkki. Mutta liian monta toivetta, jotta nuot osuis juuri koskaan kaikki samalle lenkille :)

    VastaaPoista