perjantai 29. heinäkuuta 2016

LÄMMINTÄ PIISAA

Kylläpäs se onkin ollut nyt lämmintä tämä ilman ala sen jälkeen kun menin töihin. Kuinkas ollakaan, sateet loppui siihen, muutamia sadekuuroja lukuun ottamatta.
Keskiviikkona kipaistiin todella lämpimässä iltasäässä Cooper. Ja taas se minun juoksu hyytyi parilla viimeisellä kierroksella sen verran, että tulos oli 2850m. Ylipääsemättömältä näyttää 3000m saavuttaa. Ei se olis kaukana - mutta kuitenkin se on. Tällä kertaa maltoin ensimmäisen kierroksen juosta maltillisesti ja kasvattaa vauhtia pikku hiljaa. Mutta on se vaan merkillistä, että se vauhti alkaa kuitenkin mulla hiipua kuudennella kierroksella. Kädet menee turraksi, niin siitä tietää, että eipä se happi enää riitä mihinkään. Varmaan täytyis hapenotto harjoituksia lisätä.
Sinnikkäästi tavoitteena edelleen pidän tuon 3000m saavuttamisen. Vaikka lieneekö tuo edes näillä kyvyillä mahdollista, kun en ole nuoruusvuosinakaan siihen päässyt. Tokikaan silloin kun olin nuori, niin ei meillä tytöt juosseet Cooperia. Sen ainoan kerran, jonka muistan, juostiin peruskoulussa (olisiko ollut yhdeksännellä luokalla) keväällä tuo kyseinen matka. Ja minun suoritus oli 2900m :)

Huomenna olisi Kuusaalla puolikas tähtäimessä. Lämmintä näyttäis piisaavan sinnekin. Pieniä kuurosateita voipi olla mahdollista saada niskaan. Niinhän se oli viime vuonnakin. Rajun sadekuuron heitti heti alkumatkasta ja kohta paisoi taasen aurinko. Yhtään ei ole tuntemuksia, miten huominen juoksu voisi mennä. Joten täytyy lähteä hieman kuulostellen matkaan ja yrittää saada voimat jaettua niin, että vauhti nousisi loppua kohden. Perästä kuuluu.


3 kommenttia:

 1. Cooperituloksissasi on kuitenkin se hieno puoli ettei ne ole juurikaan laskeneet vuosikausiin. Iän lisääntymisen myötä saman tuloksen juokseminen vaatii aina suhteellisesti parempaa kuntoa ja suorituskykyä. 3000m on varmasti mahdollista :) Kolme asiaa se mielestäni vaatii: 1. Pysyy pitkän pätkän terveenä, 2. Oikeanlaisia vetoharjoituksia tarpeeksi levänneenä ja maltilla sitä seuraavat kaks pv niin uppoaa paremmin. 3. Aerobista pohjaa hieman enemmän :) Sitä kevyttä.

  Mutta oothan sinä voittaja lähes kisassa kuin kisassa, joten yllä olevan lienee kosmetiikkaa ;) Tsemppiä Kuusaalle!

  VastaaPoista
 2. Kuulostaa tuo Cooper-tulos tosi hyvältä varsinkin kun vertaan omaani joka on about ratakierroksen vähempi �� pitäis saada aikaseksi että kokeilis edes kerran kesässä testata kuntoa.tsemppiä kuusaalle,toivotaan ettei tule kaatosadetta! T.Rauni

  VastaaPoista
 3. Kiitos molemmille tsempeistä :) Niin, oiskohan se kuitenkin sitä kunnon kohoamaista tuokin, että cooper-tulos pysyy lähes samana vuodesta toiseen. Tuuppas Raunikin seuraaviin eli elokuun viimeiselle viikolle juoksemaan Tuiskulaan 12 minuuttia.

  VastaaPoista