sunnuntai 7. helmikuuta 2016

LASKIAISTA

Laskiaissunnuntaita vietetty Onnin järjestämän testijuoksun merkeissä. Kun edellis sunnuntain testi jäi mulla tyngäksi, niin piti yrittää sitä tänään uudelleen. Onni tarjosi siihen mahdollisuuden ajanotolla keskustan tuntumassa pyöräteillä. Reittinä Ammattikoulun risteyksen ja Haapaperän risteyksen väli edestakaisin kaksi kertaa.
Olihan siinä ihan juoksemista, sillä nyt sattui plussakeli ja vesisade. Hieman oli tien pinta jäinen ja osittain se ehti  pehmetäkin sateesta johtuen. Melko tasaiset vitoset sain juostua. Toiselle lenkille lähtiessä vauhti tippui, mutta pystyin sitä sitten paluu matkalla jälleen vähän parantelemaan. Ja myötätuuli sattui vielä tuohon viimeiselle 2,5 km, joten pinnistellen ja hyvän "jäniksen" ansiosta (Onnin verryttelylenkki osui minun viimeiselle kilometrille) jäi aika vain 6 sekuntia huonommaksi toisella vitosella. Loppuajaksi tuli 48.12.
Tehokkaan harjoituksen sain tälle päivälle ja elimistöä vähän säikäytettyä. Muuten on ollut niin tasaista junnaamista ja vauhdit melko hukassa.

Eilen kävin Aurinkoladun läpi hiihtämässä ja päälle hieman Pyssymäen latuja tutkimassa. Ilma oli huono, tuulinen ja lumipyrykin alkoi jo ennen kuin oli ladulla. Luisteluhiihtoa 25 km. Mutta huonossa kunnossa oli vielä Aurinkolatu, ainakin luistelubaana. Perinteisen latu näytti hieman paremmalta. Varsinkin Pyssymäki-Vinnurva väli oli ihan surkea. Katkotut risut törröttivät sen verran pitkällä, että niitä piti koko ajan varoa ja suksia nostella niiden yli. Paluumatkalla pari kertaa tutkein lumen koostumusta sitten ihan lähi etäisyydeltäkin. Liekö ollut niin väsynyt vai hämärtyvä iltako vaikutti, että sukset tarttui risuihin. Melkein sain sen spagaatinkin siinä samalla, pikkusen jäi vielä uupumaan ;) Joten spagaatti-harjoittelu jatkukoon vielä. Muutama päivä jäi taasen väliin ja niitä on nyt pitänyt tuossa haasteessa ottaa kiinni. Saas nähdä miten mun käy, taivunko siihen spagaattiin.


Vinnurvajärvi
 
 
Suolla tuuli ja pyryttiVähän hämärtyi ja sitten mukkkelis...
Voi, voi, kun näyttää niin sateiselta tuo tuleva viikko että taitaa nuot vähäisetkin hiihtokelit mennä. Täytynee sitten yrittää juosta. Tiistaiaamulle olis sitten aamulenkki vuorossa ja toivottavasti saan siihen seuraa...

2 kommenttia:

  1. nyt kyllä näyttää lumitilanne tosi huonolta että lähteekö vähäsetkin lumenrippeet,toivottavasti ei!! oisin tulossa tiistain aamulenkille,viime viikon juoksu km näyttää mulla nollaa mutta ei se haittaa :D oon vähän haaveillut että tulis joku aamu juostua sieltä teiltä haapajärvelle kun menokyyti ois mutta paluu omin jaloin.pitää katella iskeekö inspis.onko ti aamulenkin lähtö mihin aikaan? t.rauni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aamulla 5.40. Ja jos meinaat nyt huomenis juosta meiltä kotiin, niin lähdetään sinne suunnalle ja minä käännyn sit takasi sopivan matkan päästä :)

      Poista