sunnuntai 9. elokuuta 2015

Z - MARATON

Eilenpä sitten käväisin juoksemassa puolimaratonin Kempeleessä. Puolikas alkoi vasta klo 13, joten ei tarvinnut ihan aikaiseen aamusta nousta aamupalalle vaan ehti ihan normaali kuvioilla liikenteeseen.
Maraton starttasi klo 11 ja sillon oli just mitä rankin vesikuuro. Ilma parani iltapäiväksi ja puolikkaalle päästiin aurinkoisissa tunnelmissa. Ilma oli suorastaan tukala, sillä olihan lämpöasteita tämän kesän lämmöiksi normaalia enemmän. Tarkkaan en edes tiedä astemääriä, mutta reippaasti yli 20 astetta kuitenkin. Hiki virtasi koko juoksun ajan, mutta sehän vain mulle passasi, ku ei oo tänä kesänä juuri saanut hikoilla, niin näitä hikilenkkejä on oikein odottanut.  Ensimmäiset kuusi kilometriä oli kyllä tosi raskasta juoksu. Seitsemäs  kilometri meni jo vähän kevyemmin, mutta loppujen lopuksi koko matkan ajan tuntui jalat melkoisen pökkelöiltä. Liekö syynä tuohon viikko sitten juostu puolikas vaiko edellispäivän hyötyliikuntana tehty muutaman tunnin "puutarhakyykkimiset". No, joka tapauksessa jalat taitaisivat kaivata hierontaa. Kympin väliajaksi joku huuteli mulle 46.18 ja vilkaisu omaan kelloon osoitti sen todeksi. Matka jatkui tasasen tappavaan tahtiin ja alkoihan se maalikin sieltä häämöttää. Mutta pahus, olivat tehneet reittiin muutoksen sen jälkeen kun viimeksi olen Kempeleessä juossut. Ennen pääsi suoraan Zimmarin eteen maaliin siihen loivaan ylämäkeen, mutta nyt piti kierää koko rakennus teitä pitkin ja palata sitten pätkä vielä takaisin ja maali oli sitten siellä pihalla. Tuntui siltä kuin olisi sakkokierroksen vielä joutunut juoksemaan, kun jo niin luulin olevani maalissa. Loppuajaksi tuli 1.37.50. Elikkäs melkoisen tasainen juoksu kaiken kaikkiaan kympin väliaikaan peilaten. Sijoitus N50 sarjan ykkönen. Palkintona hieno pokaali ja vaaleanpunainen ruusu :)
Tänään viimeisenä lomapäivänäni tuo sääkin näyttää ihanan kesäiseltä. Aurinko paistaa ja mittari lupailee hellelukemia, joten nyt pitänee lähteä ulkoilemaan joko pyörän selkään tai palauttavalle sauvakävelylle. Ja lenkin päälle nautiskennella päiväkahvit terassilla, kun kerrankin siellä tarkenee. Illalla oiskin sitten lenkkiseuraa tarjolla yhteislenkin merkeissä. Tämä päivä pitää elää talteen...

4 kommenttia:

 1. Onnittelut hienosta suorituksesta! Noin reilun vuoden blogiasi seuranneena ja kovaa juoksuvauhtiasi hämmästellessä olen monesti miettinyt minkälaisia kilometrimääriä harjoittelet suunnilleen /kk ja /vuosi? Voisitko hieman "avata" tätä puolta juoksuharrastuksestasi? Tästä saisi ehkä jotain vinkkiä omaankin puurtamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Kiva, että oot jaksanut tätä blogiani seurailla ja jos vain mun jutuista jotain kannustusta ja vinkkiä omaan liikkumiseesi saat, niin se lämmittää mieltäni kovasti. Minä oon vähän sellainen "huono" harjoittelija. Aina muka suunnittelen ja teen itselleni jonkinlaista kirjallista ohjelmaa eteenpäin ja sitten sen toteuttaminen onkin jo toinen juttu. Minäpäs tutkin tuota mun harjoituspäiväkirjaa hieman taakse päin ja laskeskelen noita viikko määriä ym. Ja voin kirjoitella vaikka seuraavan julkaisun sitten tuota asiaa avaten.

   Poista
 2. Hyvin oot taas saanut napsuteltua hyvän ajan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä kesä on nyt mennyt melko tasaisesti noiden puolikkaiden suhteen. Ei onneksi oo suuria heittoja loppuaikojen välillä ollut, joten juoksuvauhti näyttäis vakiintuneen tuohon. Sais vaan pidettyä syksyyn asti :)

   Poista