sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

MAALIS MAATA NÄYTTÄÄ

Ja ajatella se on jo maaliskuu. Eipä oo kauaakaan, kun päästään Juhannuskoivuja porraspieliin laitteleen ja sillai. Niin ja tien reunukset sulaa kovaa vauhtia pyöräilykuntoon. Vaikka kyllähän se vielä lunta heittää, joten eipäs nyt ihan vielä pidä alkaa pyörän kettinkiä rasvailemaan. Mutta mielenhän se tämä kevät virkistää ja lisääntynyt valon määrä saapi energiat virtaamaan.

Kylläpä oli Aurinkoladulla kiva hiihdellä tänään. Seurakseni sain Kopolan Hilkan Kärsämäeltä. Varmuudeksi valittiin luistelusukset menopeleiksi, ettei ainakaan voiteluvaikeuksiin kaadu meidän hiihtolenkki. Pyssymäeltä kun lähdettiin, niin vastaan tuli Kyöstinkieroksen hiihtäjiä, jotka tänään kisailivat että kuntohiihtivät samaista latua. Pari kierrosta Vinnurvan takana olevilla soilla ja takaisin Pyssymäkeen, niin saatiin matkaksi 31 km. Yhdellä juottopaikalla oli suunnistajien porukkaa vielä kasailemassa kamppeita ja heitä siinä jututettiin ja juotiin loppuja mehuja. Sitten kotiin kipin kapin saunomaan ja MM-Faalunin päätösmatkaa, miesten 50 km:n perinteistä, katsomaan. 
Ja kisan päätteeksi sitten lähdettiin vielä  Hilkan ja Arton kanssa "ulos" syömään (juhlistamaan Northugin hienoa hiihtoa).

Pakko kait se on jo alkaa fanittaan noita norjalaisia, kun suomalaiset ei pärjää... niin kerta.... Ja eihän siitä mihinkään pääse, kyllä Peter on kova jätkä ja ansaitsee arvostuksen HIIHTOPUOLELLA. Sen hän osoitti tänäänkin. Olinkin kyllä jo aamulla veikannut hänet voittajaksi. Heija Peter & Marit, heija Norge. Niin on MM-kisat purkissa ja laiha oli Suomen mitalisaalis. Parin vuoden päästä sitten Lahdessa on vara parantaa. Sinne kait sitä sitten pitänee paikan päälle mennä kannustamaan.
Nytpä sitä sitten joutaa huomenna itsekkin töihin, kun ei ole enää kisoja päiväsaikaan seurattavana. Tokihan ne alkavat kohta ampumahiidon puolella samat hommelit, mutta sitten ei minullakaan ole enää lomaa, joten seuraaminen jää vähemmälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti