torstai 1. toukokuuta 2014

VAPPUMAISTA

Sää, todellakin vappumainen. Juuri ja juuri tarkenee ulkona, jos koko ajan jotain tekee tai sitten on edelleen muutama kerros housuja ja paitoja, pipo ja toppasormikkaat käytössä. Eipä juuri kärsi mennä vaatetusta vähentelemään.
Tänään heti aamustapäivin suunnistin vanhimman tyttäreni kanssa Ylivieskaan mun äidille pihahommiin. Piha tuli rapsuteltua ja kukkapenkit laitettua kuosiinsa. Munkit ja sima maistui työrupeaman jälkeen tosi maukkailta.
Kotiin päästyä piti pukeutua lämpimästi pyöräilyä varten. Sillä tänään starttasi käyntiin Kilometrikisa, jossa Kipinä on ollut mukana jo parina vuonna aiemminkin. Tuosta leikkimielisestä kisasta löytyy tietoa netistä http://www.kilometrikisa.fi/.
Muutamalle kaupungin järjestämälle pyöräilykampanjan laatikolle kävin myös nimen heittämässä. Tämäkin kisailu alkoi tänään. Siinä kisataan kylien välillä eli mikä kylä kerää eniten suorituksia kesän aikana. Meidän kylä ei tuossa kisailussa ole ollut sieltä parhaasta päästä, mutta yritetään tänä vuonna vähän petrata sijoitusta ;)
Pyöräilykilometrejä kertyi 40. Varpaita paleli, kuinkas muten. Nuot pyöräilykengät ei ole tällaisella säällä meikäläiselle ollenkaan riittävän suojaavat. Mutta onneksi on tilauksessa kengän päälle tulevat suojukset. Kotona kävin sisällä pikaisesti vaihtamassa lenkkarit ja ottamassa pyöräilyhousut välistä pois. Ja sitten siitä juosten pururatalle, jossa yksi lenkki ja takaisin kotiin, jossa piti vielä käydä tien toisella puolella oleva urheilukentän rata testaamassa. Eli juoksua yhteensä 4,5 km, mutta eipäs palellut enää varpaita.
Viime kesänä harrrastin jonkin verran tuota, että kävin pyörällä polkemassa alle ja päälle heitin sitten muutaman kilometrin juoksulenkin. Näin säästelin jalkoja juoksun rasituksilta ja kuitenkin päällimmäiseksi jaloille jäi tunne juoksusta. Vähän niin kuin sellaista korvaavaa harjoittelua juoksijalle.
Huomenna ois sitten pitkän lenkin vuoro, kun viikonloppu menee jälleen Kälviällä kalevalaista jäsenkorjausta opiskellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti