sunnuntai 12. marraskuuta 2017

LENKKEILYÄ JA VIRKKAUSTA

Tämän viikon treenit ei ole menneet ihan suunnitelmien mukaan, kun on ollut niin monenlaista ohjelmaa.
Tiistaina kävin juoksumatolla hetken juoksemassa, mutta ei sielläkään ehtinyt kuin noin 40 min juosta kun sali oli varattuna normaalia pidempään ja sitten oli illaksi jo muuta menoa. Keskiviikko oli jumppailta eli ensin reisi-peppu-vatsa-jumppa ja sen päälle vielä lavis. Torstaiaamuna ennen kukonlaulua oltiin jo menossa linjakolla kohti Tampereen apuvälinemessuja. Siellä vierähti koko päivä tiiviisti iltamyöhäiseen saakka. Perjantai oli mulla vapaapäivä töistä. Tuo päivä meni lähinnä siivoillen ja olin illaksi suunnitellut lenkin, mutta sekin kariutui vieraiden ilmestyttyä. Lauantaina oltiin sitten siellä Iisalmessa teatterireissulla, joten senkin päivän liikunnat sai unohtaa.
Mutta sunnuntaina paikkasin sitten huonoa omaatuntoa tekemällä noin kolmen ja puolen tunnin lenkin, jolloin kertyi matkaa 30 km. Tuohon lenkkiin mahtui monenlaista juoksualustaa. Välillä oli ihan jäistä asfalttia, välillä märkää, loskaa, lumista metsätietä ja sitten rapakkoista soratietä.
Yöllä oli ilmeisesti paikoin satanut ihan oikeesti luntakin, kun oli niin koskemattomia metsäteitä. Noilla pätkillä oli hyvä katsella omaa askellusta, kun vähäiseen lumeen jäi niin sopivasti omat jalanjäljet. Aika hyvin omasta mielestä askellus menee, hieman kääntyy oikea jalkaterä enemmän auki kuin vasen, askelmitta aikalailla symmetrinen. Toki tuo oli melko alkumatkasta vielä katsottu, joten sitähän ei tiedä miten pahalta näytti askellus loppumatkasta.


Tänä viikonloppuna on sitten aloitettu Kalevala-Peiton virkkaus. Eli tuo Suomi 100 vuoden innostama koko kansan virkkaus :) Sehän on alkanut jo, oliko peräti elokuun loppupuolella, mutta nyt itse sitä aloittelin. Tuo peitto virkataan 24:stä erilaisesta palasta, jotka julkaistaan netissä  pala kerrallaan ja itsenäisyyspäiväksi kaikki palat on sitten jo julkaistu. Yhden palan koko on  noin 24 cm x 24 cm suoristettuna. Peittoa on voinut virkata samaan tahtiin, kun palojen ohjeet ovat tulleet tai sitten omaan tahtiin. Saas nähdä milloin tuo minun peitto valmistuu, onko ensi vai seuraava vuosi vai jääkö keskeneräisten käsitöiden jatkoksi. Mutta nyt on ainaskin eka pala valmis. Seuraavan vois vaikka viel illan päälle aloitella.

Tummaa alustaa vasten ei oikein tuo kuvio näy :) Mustaa ja valkoista palassa on.

3 kommenttia:

 1. Hyvä, hyvä! Komia pyhälenkki! #peukku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näitä pitkiä kun saa muutamia alle, niin pystys lähteä sinunkin mukaan sopivan hidasvauhtiselle 10-20 km yhteislenkille (max. järven kierto) :)

   Poista
  2. Niitä kyllä riittää. 😊 Tervetuloa!

   Poista