sunnuntai 19. helmikuuta 2017

LIIKUNNALLINEN VIIKKO

Viime viikonloppu meni hiihdellessä Aurinkoladulla perinteistä. Sunnuntai-illan kruunasi vielä tyttären kanssa tehty "tehotreeni",  jossa villasukat, kyykkäykset ja painot toivat lisämaustetta :) Maanantai olikin sitten vapaa treeneistä. Tiistaina hiihtoa kymppi pukkimalla, kun oli sellainen pääkallokeli ettei luistelusta tullut yhtään mitään. Keskiviikolle oli juoksumatolla 10 km kiihtyvällä vauhdilla.
Sittenpä torstaille otin ystävänpäivänä heitetyn haasteen vastaan ja suuntasin elämäni ensimmäiseen bodypumppiin.  Onneksi siellä kuitenkin ymmärsin pysytellä kohtuu painomäärissä, mutta siltikin sain itseni melkoisen kipeäksi. Toki tervettä kipua, kun lihakset huutaa Hoosiannaa. Etenkin ojentajat ja yleensäkin yläkroppa, jolla ei nyt niin paljon ole tullut punttitreeniä tehtyä tiesivät olleensa pumpissa.
Ojentajat ovat sitten saaneet kyytiä myös perjantaina ja lauantainakin, kun olin molempina päivinä hiihtämässä. Ja perjantain Aurinkolatu kierros meni taasen tastyönnöksi. Enpä edes muista milloin mulla olisi ollut näin kipeät kädet. Tämän päivän juoksulenkilläkin tuntui, että en pysty käsiä koukussa edes heilutteleen. Oishan tietenkin voinu ottaa kiinalaisnaisten mallin maratonilta ja juosta suorin käsin, mutta jätinpä kuitenkin yrittämättä :)
Tämän päivän lenkki olikin helmikuun pitkis. Kipinä-maraton retillä neljä kierrosta. Nyt meitä oli kolme innokasta naista. Sääolosuhteiden ei annettu masentaa. Lunta oli tullut yön aikana ja lähes koko ajan sitä sateli lisää. Tuumattiin vaan, että lihakset vahvistuu, kun joutuu nostelemaan jalkoja korkeammalle. Yksi tien pätkä oli tosi liukas ja nastoista ei siinä ollut mitään hyötyä kun lunta oli liian paljon. Kaatumatta selvittiin. Meistä yksi kiersi yhden kierroksen, toinen kolme kierrosta ja minä sitten sinnittelin vielä sen neljännenkin. Tällä kertaa jaksoin jo juosta koko matkan, jos sitä taapertamista nyt voi juoksuksi kutsua. Sanotaan nyt, että ainakin tein juoksunomaista liikettä noin viisi tuntia, kaikki juomapaussit mukaan lukien.

Tuleva viikko ei olekaan näin liikunnallinen, sillä siellä näyttää lähes joka illalle olevan jonkin sortin muuta tekemistä.  Paitsi innostuin siitä bodypumpista sen verran, että ilmoitin itseni myös ensi viikon jumppaan.
Nyt kyllä tarttee alkaa venytteleen ja jyystään lihaksia sopivassa määrin tuolla rullalla, jos meinaa huomen aamuna päästä kävelemään.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti