sunnuntai 22. tammikuuta 2017

ULKOILUA

No niin, tautihan siitä tuli päälle. Ensimmäinen viikko oli kurkkukipua sen verran, että lenkkeilemään ja liikkumaan ei uskaltanut lähteä. Viime viikko oli sitten todella rajua flunssaa. En edes muista, milloin olisin ollut noin sairas. Pientä lämpöä, mutta voi armoton sitä joka paikan särkyä. Särki niin luita kuin lihaksiakin, varpaista nokkavarteen saakka. Liikkuminen jäi totaalisesti. Lähes kahden viikon tauko. Nyt perjantaina uskaltauduin sitten eka kerran ulos ja kävin sellaisen puolen tunnin hölkkä-/kävelylenkin. Ja voitte kuvitella, miten oli mahtavaa päästä tuon taudin jälkeen ulos. Suupielet korvissa koko tuon puolituntia.
Lauantaina sitten jo Vähämäessä luisteluhiihtoa rauhalliseen tahtiin hiihdellen 15 km. Ja tänään sunnuntaina juoksulenkki. Tälle päivälle olin alun perin suunnitellut sitä 42 km pitkistä, tuolla Kipinä-maratonin reitillä. Mutta enhän nyt sellaista uskaltanut lähteä toteuttamaan vielä näin lähellä sairastelua. Onneksi toimii tuo itsesuojeluvaisto vielä sen verran. Vaikkakin kyllä oli niin mahtavan hyvä juoksusää, että olisi tehnyt mieli enemmänkin hölkkäillä. Mutta pakotin itseni pois radalta kahden juostun kierroksen jälkeen eli puolikkaan ( 21 km ) verran tuli tälle päivälle hölkkää.

Ensi viikon sunnuntaille olisi nyt sitten suunnitelmissa yrittää toteuttaa tuota 42 km lenkkiä. Toivotaan yhtä loistavaa säätä kuin tänäänkin. Pakkasta oli asteen verran ja lähes tuuleton sää. Liukkautta ja jäisiä teitä, mutta nastat purivat oikein hyvin. Hieman tuntuu jaloissa tuo nastakengillä juoksu ja varmasti muutenkin nyt, kun on ollut niin pitkään juoksutaukoa noiden pitkien lenkkien suhteen. Mutta jospa tämä tästä taas alkais rullaan.

3 kommenttia:

  1. Toivotaan että alusta olisi juostava. Vähä hirvittää nuo reilun plus-päivä-ennusteiden mahdolliset jäljet tiestöön. Jossain peilijäisellä soratiellä ei pärjää ilman nastaa, ja toisaalla voi olla täysin sulaa, joka on taas myrkkyä jaloille nastoilla mentäessä. Harvoin on tammikuussa tällaista uhkaa. 😊

    VastaaPoista
  2. Jos alusta suosii niin tuun hölkkään kans neljä kiekkaa. 😊

    VastaaPoista
  3. Oispa tosi kiva saada seuraa. Yritän saada sinne muitakin innostumaan, niin aina kuluis matka rattoisammasti porukalla. Oma juokseminen on tietenkin ihan eri tasolla kuin sinun, niin voipi olla että joudut kuitenkin loppumatkan meneen yksin, kun minä jään käveleen kuitenkin jossain vaiheessa. Tavoite ois kuitenkin kiertää se neljä kiekkaa vaikka sitten loppu kävellen :)

    VastaaPoista