sunnuntai 14. helmikuuta 2016

VAIHTELEVAA

Vaihtelevaa on tosiaan tämän talven sää. Lumet menee ja tulee. Nyt ois taasen sellainen malli, että hiihtämäänkin pääsee. Kävinkin tänään melkein viikon tauon jälkeen Hiitolassa hiihtämässä.
Edellinen kerta oli maanantai, jolloin siellä oli todella heikko lumitilanne. Ja kovin on ollut heikko myös valaistustilanne siellä. Välillä on valaisemattomia pätkiä. Vissiin lamput palaneet ja niihin ei ole uusia vaihdettu.
Maanantaina olikin paljon hiihtäjiä otsalamppujen kanssa siellä. Ihan huvikseni laskin, että minun siellä ollessa, oli lamputtomia viisi ja lampullisia yhdeksän. Itse hiihtelin tuolloin ilman lamppua ja muutamaan otteeseen kyllä sukset pimeillä osuuksilla tökki suliin paikkoihin ja ties mihin, kun ei nähnyt. Joku siellä kyselikin, että miten uskallan hiihtää ilman otsalamppua ja minä vastasin hänelle, että luulin tulleeni valaistulle ladulle. Eli tuo kertoo melko paljon Nivalan kaupungin liikuntatoimen suhtautumisesta ja kannustamisesta hiihtoon. Hiitola on kuitenkin se Nivalan suosituin paikka kuntohiihtäjien keskuudessa, joten toivoisi sitä pidettävän kunnossa kaikin puolin.
Tänään olinkin sitten viisaampi ja laitoin otsalampun päähän. Kirkkaassa valossa oli hyvä hiihdellä. Olin sen verran myöhään lenkillä, että siellä ei edes ollut tungosta. 16 km saunalenkki luistavin suksin pertsaa.

Nyt vihdoinkin olen saanut sen uuden otsalampun hankittua. Kolme aamulenkkiä olen se päässä jo käynyt juoksenteleen. Merkki on Petzl Tikka R+. Hyvin valaisee ja pysyy otsalla. USB-ladattava akku. Paino 115 g.

Aamulenkiltä tulossa
Aamulenkille lähdössä
Petzl Tikka R+


 

4 kommenttia:

 1. Ei muuta kuin yhteyttä Liikuntatoimeen! Pitäähän ne asiat laittaa kuntoon. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pitänee laittaa viestiä sinne. Eräs opettaja olikin jo ollut yhteydessä, mutta eipä kuulemma tilanne ollut ratkaisevasti muuttunut :) Joten pitää vaan "pommittaa" lisää.

   Poista
  2. Niin kannattaa tehdä. Hoidettavaa on heillä hurumycket ja asiaa paljon. Resursseja saisi olla sielläkin enempi, kuten monilla muillakin työpaikoilla. Harmillisinta on, että tässä tapauksessa hiihtäjät joutuvat kärsimään, kun hiihtokausi on muutenkin nykyään lyhyt. Toki kaikki ongelmat eivät ole suoranaisesti liikuntatoimen - kuten esim. ladut. Toivotaan, että tuo lamppuongelma ratkeaa mahdollisimman pian. Olkoonkin, että hiihtäjät ovat näköjään varustautuneet upeilla uusilla lampuilla ;=))

   Tsemppiä!

   Poista
 2. Onneksi hiihtäjät ovat itseohjautuvia:) Harmittaa vain nuot lapset ja lapsiperheet, joita Hiitolassa on myös yllättävän paljon. toivoa sopii, että heidän hiihtoinnostus ei katoa tuon valaistuksen vuoksi.

  VastaaPoista