sunnuntai 22. marraskuuta 2015

VALKEAA UNELMAA

No, nyt on sitten saatu sitä lunta maahan. Saas nähdä miten tuo pysyy. Melkoisen paljonki sitä on jo satanut ja lumityöt on ehditty tässä pihassa kahdesti suorittaa.
Niinpä eilen, palttuamme Tapion veljen vaimon hautajaisista,  ajattelin ennen saunaa käydä kokeilemassa hiihtokeliä. Aikaahan siinä tuhrautui ennen kuin sain auton kaivettua lumen alta ajokuntoon ja löysin sukset sekä muut hiihtovermeet. Tietenkin perinteisten suksien pohjassa liisterit ajalta Vuokatti, joten päädyin luistelukalustoon. Ja sitten auton nokka Hiitolaa kohti.
Ja voihan vietävä siellä ei ollut jostain syystä valoja ollenkaan. Tiet oli perille asti aurattu ja joitakin suksen jälkiä lähti siitä parkkipaikalta metsää kohti, mutta.. Kun ei sattunut edes sitä huonoa otsalamppua mukaan, oli ihan turha yrittääkään lähteä sinne pimeään hortoilemaan, että josko jostain sais valot laitettua päälle. Enpä kyllä edes tiedä saako nykyisin enää itse niitä laitettuakaan vai onko sekin mennyt johonkin automaatioon.
No, päätinpä ajaa Pyssymäkeen katsomaan onnistaisko siellä. Jo kaukaa näin, että siellä ainakin on valot. JES. Mutta.. voi onneton siinä oli ainoastaan hiihdetty perinteisen latu. Jahas, enpä sitten edes yrittänyt lähteä kokeilemaan tasatyöntöä luistelusuksilla tuohon keliin. Mitäpä sitten.
Viimeisenä oljen kortena ajattelin, että jospa koukkaisin vielä Karvoskylän koulun kautta kotiin, josko siellä olis valot niin sitten vois siinä vähän hakea tuntumaa suksiin. Mutta eipäs tietenkään ollut valoja sielläkään.
Pikkuisen kiukkuisena palailin kotiin ja ajattelin, että nyt ei kyllä ole kaupungin se toimi, joka noista kuntopolkujen/latujen valaistuksista vastaa ollut ajan tasalla ollenkaan. Siis kello oli vähän vaille kuusi illalla kun lähdin tuolle kierrokselle ja vajaa puoli kahdeksan kun tulin, että parasta iltaliikkumisen aikaa. Taisipa loppuviikolla satanut lumi päästä yllättämään heidätkin vai onko Nivalan kaupunki siirtynyt johonkin säästölinjalle ja kuntoilijat hommatkoot vaan hyvät otsalamput ja hiihdelkööt niiden valoissa -- kaupunki tarjoaa vain yhden valaistunladun Pyssymäki.
Kiukkua piti sitten kotiin päästyä alkaa purkamaan sisäsoudulla ja kuntosaliharjoituksilla ja aah sitten saunaan.

Tänä aamuna käytiinkin sitten Tapion Maarit siskon kanssa juoksulenkki. Matkaa kertyi meille reilu 13 km. Sen verran oli liukkautta tuossa tiellä, että piti laittaa nastat alle. Ja vähän oli mielessä, että olisin nyt illalla lähtenyt uudelleen katsomaan sitä Pyssymäen ladun tilannetta. Mutta eräältä tuttavalta kuulin, että he olivat päivällä tehneet kierroksen ja latuja ei ollut missään ajeltu. Joten sepä sitten jäi tältä illalta.

Nyt olen myöskin tehnyt suunnitelmaa tulevalle vuodella sekä luonut sinne tavoitteita jos jonkin laisia.
Ensiksi tulevat kilpailut, jotka ainakin olis tarkoitus käydä 2016:
- 5.3 Pohjalainen Hallimaraton Mustasaaressa, tuolla tarkoitus juosta puolikas
- 16.4 SAUL:n SM-puolikas Jyväskylässä
- Pidisjärven ympärijuoksu (toukokuun alussa vissiinkin)
- 13.5 Kokkola City Run ja siellä puolikas
- 28.5 Terva Maraton Oulussa ja tuonne oon ajatellut sitten kokonaista
- 18.6 Forssan suvi-ilta ja siellä puolikas (tämä vähän epävarmana)
- 2.7 Rovaniemi maraton, puolikas siellä
- 30.7 Kuusaan maraton, puolikas
- Ja toinen maraton sitten loppu kesästä olisi varmaankin Venetsialais Maraton. Tuon päivämäärää en vielä mistään löytänyt ja siinähän järjestäjillä oli hiukan suunnitelmissa muuttaa aiempaa reittiäkin.
- Syksyn juoksuihin kuulunee sitten vielä Ruskahölkkä Oulaisissa ja Kaunistolla puolikas

Tulevan vuoden päätavoite on jo tuossa keväällä tuo SM-puolikas ja sieltä olis tarkotus lähteä hakemaan uutta omaa enkkaa, joka mielellään toisi sitten hyvän sijoituksenkin tullessaan. Tämän vuoden N50 SM-kultaa oli voitettu ajalla 1.32.25, hopeaa 1.36.15 ja pronssia 1.36.36. Tämän vuoden reitin vaikeusasteesta ei ole mitään tietoa eikä myöskään säätilasta. Elikkä noita aikoja peilatessa on pakko asettaa mitalitavoite, ei enempää eikä vähempää. Aika sitten näyttää mikä on taso tulevana vuonna.

Tuommoista suunnitelmaa ja sitten minun tekisi mieli kokeilla ratajuoksuna esim. kymppiä. Koskaan en ole kymppiä radalla juossut. En kyllä omista piikkareitakaan. Tarttiskohan ne? Olisihan se mukavaa ratajuoksuakin kokeilla. Sehän on varmasti ihan erilainen juoksu kuin esim. maantie kymppi. Osaisko sitä edes porukassa juosta tai eihän sitä edes tiedä pysyiskö toisten matkassa yhtään kierrosta. Kokoajan varmaan pelottais, että millon se kärki ottaa kierroksella kiinni.
En vaan oikeen ole mistään löytänyt kisoja, jossa tuota kympin juoksua meikäläisille ois tarjolla. Iin testijuoksusarjassa on näyttänyt keväällä ennen Tervaa olevan aina yksi kympin ratajuoksu ja taisi sellainen olla myös tulevalle vuodelle suunniteltu. Siellähän sitä tietenkin vois käydä kokeilemassa vaikka onhan tuo kyllä melko kaukana lähteä.
Tällaista tällä erää. Kuulin just, että ensilumenlatu avattu Huhmariin...


4 kommenttia:

 1. Voi Mervi :D Joskus valot sai napsastua kytkimestä Hiitolassa ja Pyssiksellä, liekkö tämä onnistuu vielä?

  -Pirjo

  VastaaPoista
 2. Ainakin vielä viime vuonna sai siitä pikitien lähellä olevasta mutkasta, jossa on se paalu, jonka vierestä latu menee...

  Mutta onpahan mielenkiintoinen maali - varsinkin tuo SAUL:n SM-puolikas Jyväskylässä. Ei muuta kuin huippusatsinki päälle!

  VastaaPoista
 3. Varmaan tänäkin vuonna sitten valot saa, jos viime vuonnakin on saanut itse napukoitua :) Siinä Hiitolan pihan nurkilla en kyllä auton valoissa sellaista "kaappia" nähnyt, josta ois voinu valot laittaa, joten pitääpä ensi kerralla katsoa se pikitien lähistökin :)

  Pitäis tosiaankin alkaa keskittyyn paremmin noihin treeneihin, kun tuo Jyväskylän kisa tulee jo niin aikaisin keväällä. Hyökkään Onni sun aamulenkeille, kun saan uudistuneen työajan rullaamaan.

  VastaaPoista
 4. On sulla hienot tavoitteet! Mitenkähän nuo lie omien tavoitteiden kanssa käy... tuo hiihtokin on nykyisin niin epävarma laji, mutta laitetaan nyt tonni siihen tavoitteeksi, kun kerran kotona saa talven asustaa. Muut tavoitteet olkoon 240 op ;)
  Kiitos viimeisestä!

  VastaaPoista